Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere mentine luni restrictii de circulatie pentru camioanele de peste 7,5 tone, in intervalul orar 12:00 - 20:00, pe drumurile nationale si autostrazile din noua judete, masura fiind luata din cauza caniculei, potrivit News.ro.

"Pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi care tranziteaza teritoriul Romaniei vor fi mentinute restrictiile de circulatie pentru autovehiculele cu o masa autorizata mai mare de 7,5 tone, in urmatoarele judete: Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Bucuresti, Calarasi, Tulcea, Constanta", a anuntat compania, precizand ca pentru celelalte judete, restrictiile de tonaj se ridica.

In intervalul orar 20:00 - 12:00 nu sunt instituite restrictii de tonaj in afara celor prevazute de legislatia in vigoare, a mentionat compania.

Fac exceptie de la aceste restrictii autovehiculele destinate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, care participa la interventii in caz de forta majora.

Totodata, nu se supun restrictiilor autovehiculele destinate transporturilor funerare, transporturilor postale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanti, transporturilor de marfuri sub temperatura controlata, pentru tractari vehicule avariate, pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate salubrizarii, transporturi apa imbuteliata, transporturi produse provenite din exploatari agricole si transporturi militare implicate in exercitii multinationale.