Salvamontistii din Busteni si cei din Sinaia au intervenit, duminica, pentru recuperarea de pe munte a altor patru turisti care au avut nevoie de ajutor din cauza epuizarii fizice sau a problemelor medicale, dupa ce anterior un barbat de 42 de ani care a ramas blocat pe traseul Jepii Mici din cauze similare a fost recuperat de salvatori, anunta Agerpres.

Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca salvatorii montani au intervenit in ultimele ore pentru recuperarea de pe traseul Jepii Mici a unei turiste de 31 de ani din Bucuresti, dar si a unei familii cu doi copii, cei trei adulti neputandu-se deplasa din cauza epuizarii fizice.

Potrivit sursei citate, in ultimele 30 de ore salvamontistii din Busteni au recuperat sapte persoane care nu s-au mai putut deplasa din cauza epuizarii, a blocajului muscular si a problemelor medicale.

Astfel, salvatorii montani au mai recuperat de pe Jepii Mici un cuplu, dar si un barbat de 42 de ani care nu au mai putut inainta din cauza epuizarii si o femeie de 60 de ani care a ramas blocata pe Platoul Bucegi, intre cabana Caraiman si Babele, din cauza unor probleme medicale.

De asemenea, salvamontistii din statiunea Sinaia au recuperat, duminica, de pe Platoul Bucegi, un barbat care avea hipotensiune si hiperglicemie.