Restrictiile de circulatie pentru autovehiculele cu o masa autorizata mai mare de 7,5 tone, cauzate de canicula, se mentin in cursul zilei de luni in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Tulcea, Constanta si municipiul Bucuresti, informeaza, duminica, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CamioaneFoto: Daimler

"Maine, 07.08.2017, pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi care tranziteaza teritoriul Romaniei vor fi mentinute restrictiile de circulatie pentru autovehiculele cu o masa autorizata > 7,5 tone, in urmatoarele judete: Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Bucuresti, Calarasi, Tulcea, Constanta. Pentru celelalte judete restrictiile de tonaj se ridica mentinandu-se doar pentru judetele mai sus mentionate", afirma CNAIR, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in intervalul orar 12.00 - 20.00, nu sunt instituite restrictii de tonaj in afara celor prevazute de legislatia in vigoare.

CNAIR, in baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonantei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, interzice temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe autostrazile si drumurile nationale din judetele afectate de canicula, cu exceptia: transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala; vehicule care participa la interventii in caz de forta majora; transporturi funerare; transporturi postale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanti; transporturi de marfuri sub temperatura controlata; transporturi pentru tractari vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii; transporturi apa imbuteliata; transporturi produse provenite din exploatari agricole, transporturi militare implicate in exercitii multinationale.

"Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformari majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere", subliniaza Compania de Drumuri.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.