Un barbat care avea asupra sa o arma alba a fost arestat in timp ce incerca sa forteze unul dintre controalele de securitate la Turnul Eiffel, sambata seara, catre ora locala 23.30 (duminica, 0.30, ora Romaniei), si a strigat "Allah Akbar", potrivit unor surse concordante citate de AFP, preluata de News.ro.

Nu au existat victime, iar pista terorista este, pentru moment, abandonata.

"Parchetul Parisului a deschis o ancheta in flagrant incredintata celui de-al 3-lea District al Politiei Judiciare, pentru apologia terorismului si tentativa de omucidere voluntara", a precizat o sursa judiciara.

"Un barbat a trecut de primul portic impingand un agent de securitate cu umarul. El a scos apoi un cutit si a strigat 'Allah Akbar'", potrivit unei surse apropiate anchetei.

"Militari din cadrul Operatiunii Sentinelle i-au ordonat atunci sa lase cutitul jos. El l-a depus fara sa opuna rezistenta si a fost imediat retinut", a continuat sursa citata.

"Este vorba despre cineva care are antecedente psihiatrice si care a iesit de la o sectie de psihiatrie la sfarsitul lui iulie", potrivit unei surse apropiate anchetei.

Potrivit primelor elemente, este vorba despre un cetatean francez, nascut in august 1998, in Mauritania.

Dupa incident, "fortele de ordine prezente la fata locului au procedat la o verificare completa a sitului si au cerut evacuarea lui catre ora (locala) 0.30 (1.30, ora Romaniei)", adica cu un sfert de ora inainte de ora obisnuita, a anuntat Societatea de Exploatare a Turnului Eiffel (SETE) intr-un comunicat publicat in noaptea de sambara spre duminica, fara sa precizeze numarul vizitatorilor prezenti la monument.

Duminica dimineata, Turneul Eiffel a fost redeschis "in mod normal", la ora (locala) 9.00 (10.00, ora Romaniei), a declarat SETE pentru AFP.