Autoritatile au demarat o ancheta dupa ce cadavrele a doua persoane au fost gasite, duminica dimineata, plutind pe raul Prut, in dreptul localitatii Bran. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, Silvia Bolohan, a declarat pentru Agerpres ca la fata locului s-a intervenit cu o autospeciala cu scafandri, o barca, un echipaj EPA SMURD si sapte subofiteri.

"Am fost sesizati ca pe Prut pluteste un cadavru in dreptul localitatii Bran din comuna Golaesti. La scurt timp dupa ce corpul a fost scos din apa, la 300 de metri in amonte a fost gasita inca o persoana. Este vorba de doi barbati de aproximativ 40 ani, respectiv 30 ani. Se intervine si pentru scoaterea celei de-a doua persoane. Nu se stie momentan de cat timp se aflau in apa. Cei doi nu au acte de identitate asupra lor", a precizat Silvia Bolohan.

Intrucat cadavrele au fost gasite plutind pe raul care desparte Romania de Republica Moldova, la fata locului s-au deplasat echipe de politisti de la Politia de Frontiera.