Peste 1.000 de caini din 120 de rase, care vor veni cu stapani din 15 tari europene vor participa, sambata si duminica, la concursul de frumusete canina Oradea Dog Show, organizat de Asociatia Chinologica Metropolitana Oradea, informeaza Agerpres.

'Vom avea trei expozitii, doua nationale si una internationala, in cadrul carora cainii pot obtine titlul de Campion Romania. Aceste expozitii conteaza pentru Campionatul national al Romaniei si pentru Campionatul international', a declarat Calin Mitra, presedintele asociatiei.

Concursurile vor incepe sambata la ora 9,30, respectiv 14,00. Duminica, de la ora 10,00, va avea loc ultima competitie.

'Cainii au nevoie de aceste concursuri pentru evaluarile pe care le primesc pentru a fi mai bine apreciati in domeniul reproductiei. In general, cresterea cainilor nu este o ocupatie pe care o face oricine, iar cei care o fac sunt implicati in selectia lor, un rol important avand premiile obtinute, care confirma valoarea acestor caini,' a declarat Mitra.

Evaluarile cainilor vor fi facute de o echipa de sapte arbitri internationali din Italia, Serbia, Ungaria si Romania.

Anul trecut, cel mai frumos caine al expozitiei a fost desemnat un exemplar din rasa Samoyed, rasa ruseasca, una dintre cele mai vechi si mai pure rase canine recunoscute in prezent.