Proiectul de ordonanta de urgenta privind pensiile speciale va fi introdus pe ordinea suplimentara de zi a sedintei de Guvern

de CP     HotNews.ro
Vineri, 4 august 2017, 11:48 Actualitate | Esenţial

Guvernul va discuta in sedinta de azi proiectul de ordonanta de urgenta prin care va fi schimbat modul de calcul a pensiilor speciale, precum si procedura de actualizare a acestora. Insa, proiectul va fi introdus pe ordinea suplimentara de zi, nu pe cea data obisnuita, facuta deja publica.

Proiectul de OUG

"Articolul 16 se modifica si se completeaza, dupa cum urmeaza:
Art. 16 alin. (1) In sensul prezentei legi, munca nedeclarata reprezinta:
primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, in ziua anterioara inceperii activitatii.
primirea la munca a unei persoane fara transmiterea raportului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat.
primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial.

Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, anterior inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.

Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.

Angajatorul este obligat sa pastreze la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc.

De asemenea, se introduc trei noi prevederi
primirea la munca a unei persoane fara transmiterea raportului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial, cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana identificata".


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

2357 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Pe ascuns (Vineri, 4 august 2017, 11:56)

  Soljenitin [utilizator]

  Ca de obicei, pe ascuns si in viteza, sa nu se prinda prostimea.
  Nu va mai satura al de sus, neam de talhari la drumul mare ce sunteti!
 • +1 (1 vot)    
  opriti aceasta NEBUNIE (Vineri, 4 august 2017, 11:58)

  Ed___ [utilizator]

  si corectati toate pensiile deja emise in MOD ABUZIV si fara nici-un criteriu de CONTRIBUITIVITATE (nu se sustin prin nici-un calcul) si fara nici-un criteriu de STAT SOCIAL, ECHITABIL !

  opriti aceasta nebunie si faceti repede coreturile aberante !!

  Oameni care muncesc 40-45 de ani sa primeasca firmituri si altii 25 de ani si primesc niste aberatii de pensii !

  Este inadmisibil !
 • +1 (1 vot)    
  Ce pensii speciale ? (Vineri, 4 august 2017, 14:48)

  Heretic [utilizator]

  Nu exista asa ceva. Cu ce e mai presus un pensionar decat altul ? Ce, ala cu pensie speciala produce mai mult decat cel fara ?

  La salarii inteleg, prime, bonusuri in functie de performanta, risc, stimulare a domeniului de productie, etc. Dar la pensie ?!

  Nu e de mirare ca nu sunt bani atata timp cat cei care sunt buni de contribuit pleaca din tara, pensiile sunt distribuite aiurea iar mai marii nostri fura pe rupte in mod 'legal'.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică