Propunerea de modificarea Legilor Justitiei va fi facuta publica pe 23 august anul acesta, a anuntat miercuri dimineata, pe pagina sa de Facebook, ministrul Tudorel Toader, adaugand ca sunt "modificari de fond, nu de forma".

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

"Proiectul de lege privind modificarea Legilor justitiei, va fi prezentat public, pe data de 23 august 2017, la sediul Ministerului Justitiei, incepand cu orele 11.00!

Sunt propuse modificari de fond si nu de forma!", scrie ministrul Justitiei.

Anuntul lui Tudorel Toader de miercuri vine la doar o zi dupa ce premierul MihaiTudose a afirmat ca nu exista un termenstabilit pentru definitivarea pachetului de legi privind Justitia si ca acum, dupa vizita ministrului Justitiei la Bruxelles, urmeaza o noua runda de discutii cu organismele de profil din tara.

"Cand va fi gata, va fi gata. N-avem un termen", a spus Tudose intr-un interviu pentru Agerpres.

Liviu Dragnea a declarat marti seara, la Antena 3, ca il incurajeaza pe Toader sa se consulte cu "institutii, ambasade, specialisti" si sa prezinte prezinte modificarile "spre sfarsitul lunii august".

"Eu il incurajez public: foloseste vara asta sa ti le gandesti asa cum crezi, sa te consulti cu cat mai multi oameni si inauntru si in afara. Cu institutii, ambasade, specialisti, fa o actiune transparenta si spre sfarsitul lui august prezinta pachetul.

Trebuie clarificata raspunderea magistratilor, trebuie facut sistemul astfel incat judecatorii sa nu se mai simta amenintati. Sa vedem care sunt acei triggeri care ii pot tulbura cand iau decizia si pe care sa ii extragem.

Eu am incredere ca va veni cu un pachet serios, cu deciziile Curtii Constitutionale, care trebuie aplicate", a spus liderul PSD>