Premierul Mihai Tudose a declarat, intr-un interviu pentru Agerpres, ca legea Vaccinarii ar putea fi adoptata joi, in sedinta de Guvern, daca va avea toate vaccinele, si ca statul "e dator sa intervina" atunci cand un parinte isi "condamna practic" la suferinta atat copilul cat si "comunitatea din care face parte".

"S-ar putea chiar joi, daca are toate avizele si toti ceilalti colegi - fiindca are si componenta juridica - sunt de acord, o vom promova joi", a precizat Tudose, intrebat despre legea vaccinarii.

Acesta a afirmat ca nu poate intelege cum s-a ajuns sa existe "250.000 de copii nevaccinati".

Primul ministru a mentionat ca exista si alte tari care incearca "sa impuna vaccinarea obligatorie".

"Cred ca in momentul in care epuizam tot ce se poate pe partea buna, cu binele, de constientizare a populatiei despre riscurile pe care le are copilul nevaccinat - (n.r. parintele) care-si condamna practic copilul la suferinta si nu numai copilul, chiar si comunitatea din care face parte. Statul e dator sa intervina. Fiindca nu copilul a decis, decide altcineva pentru copil. Si apoi, el trebuie sa-si asume greseala parintilor? Deci, daca statul protejeaza si intervine peste parinti atunci cand el este prost tratat de o gripa sau de altceva, iertati-ma, aici chiar va trebui sa fim mult mai activi", a mai spus Mihai Tudose.