Angajatii din Administratia Nationala a Penitenciarelor isi vor notifica angajatorul, incepand de marti, in legatura cu refuzul de a face ore suplimentare, a anuntat Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din ANP, care a precizat ca treptat activitatea se va bloca, potrivit News.ro.

"Incepand de azi notificam angajatorul ca refuzam sa mai facem ore suplimentare", a anuntat Dumitrascu, apreciind ca aceasta va duce la blocarea activitatii.

El a reclamat ca in teorie orele suplimentare ar trebui sa se recupereze, ceea ce nu se intampla intotdeauna. De asemenea, Dumitrascu s-a referit si la numarul insuficient de angajati.

Conform lui Sorin Dumitrascu, urmatoarea etapa a protestelor va fi pichetarea si a precizat si ca Ministerul Justitiei va fi actionat in instanta, dupa care vor fi organizate proteste la sediile Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Ministerului Justitiei.

"Vor fi asigurate servicii minimale, paza si suraveghere, iar celalte servicii vor fi incet incet blocate, pentru ca nu mai exista acel fond de timp pentru a le efectua", a precizat liderul sindicalistilor din penitenciare.