Legea vaccinarii: Consimtamantul pentru imunizare se prezuma ca fiind dat, daca parintii nu si-au exprimat refuzul in scris

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 31 iulie 2017, 18:29 Actualitate | Esenţial


Vaccinarea la copii
Foto: pixnio.com
Proiectul Legii vaccinarii prevede ca, in cazul vaccinarilor obligatorii, consimtamantul pentru imunizare se prezuma ca fiind dat, iar exceptie fac doar situatiile in care parintii sau persoana responsabila refuza in scris la medicul de familie vaccinarea copilului minor, informeaza Agerpres.

Pentru vaccinarile obligatorii, furnizorul de servicii medicale de vaccinare care are in evidenta sa copilul minor are obligatia de a informa in timp util persoana responsabila asupra Calendarului National de Vaccinare, se arata in varianta de proiect obtinuta de Agerpres.

Sunt obligatorii: vaccinarile stabilite prin Calendarul National de Vaccinare pentru copii; vaccinarile impuse de situatii epidemiologice, care implica vaccinarea ca masura de interventie, in vederea limitarii bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare; vaccinarile pentru personalul medico-sanitar din unitatile sanitare publice si private; vaccinarile pentru alt personal din unitatile publice si private care, prin natura atributiilor, sunt expuse suplimentar la boli infectioase sau pot reprezenta surse de infectie care ar putea pune in pericol sanatatea publica.

Potrivit legii, parintele sau persoana responsabila, in cazul copilului minor, este scutit de obligatia prezentarii acestuia la vaccinare, daca acesta are o contraindicatie definitiva la un anumit vaccin sau la toate vaccinurile, in situatia in care prezinta medicului care are in evidenta sa minorul o certificare a situatiei invocate.

Certificarea contraindicatiei de vaccinare a minorului se realizeaza de catre Comisia Judeteana de Vaccinare din judetul de domiciliu al copilului la solicitarea parintelui ori, dupa caz, a altei persoane responsabile si in baza dovezilor medicale prezentate.

La data inscrierii copiilor sau a adultilor intr-o unitate de invatamant sau intr-o alta colectivitate, aceasta are obligatia de a solicita prezentarea unei adeverinte, emisa de catre medicul de familie care are in evidenta sa persoana respectiva, care sa ateste sau sa infirme efectuarea vaccinarilor obligatorii, mai prevede proiectul de lege.

Medicii de familie sunt obligati, cu exceptia situatiilor prevazute de lege ori daca interesul copilului prevaleaza, sa asigure confidentialitatea datelor privind antecedentele vaccinale ale copilului, atat ale vaccinurilor efectuate in cabinet, cat si a celor efectuate la alti furnizori de servicii medicale de vaccinare; sa puna la dispozitia pacientului sau, dupa caz, a persoanei responsabile cu cresterea si educarea copilului minor, la cerere, antecedentele vaccinale ale copilului, sub forma unei adeverinte sau a unui alt document formalizat ; sa informeze parintii sau alt reprezentant legal, dupa caz, asupra drepturilor si obligatiilor la inscrierea copilului pe lista proprie; sa comunice Serviciului Public de Asistenta Sociala cazurile in care parintii sau persoana responsabila, dupa caz, nu desemneaza persoana care va insoti copilul la vaccinare; sa informeze gravida in ultimul trimestru de sarcina privind vaccinarile care urmeaza sa fie administrate nou-nascutului in maternitate.

De asemenea, la luarea in evidenta a nou-nascutului, medicul de familie are obligatia sa informeze parintii sau, dupa caz, persoana responsabila despre utilitatea administrarii vaccinurilor din Calendarul National de Vaccinare, dar si despre posibilitatea de a suplimenta schema nationala cu vaccinurile recomandate.

Unitatile de invatamant precum si alte institutii in care sunt colectivitati de copii vor fi obligate sa efectueze informarea copiilor cu privire la vaccinare; sa transmita Comisiei Judetene de Vaccinare si celei a Municipiului Bucuresti din cadrul DSP o lista privind copiii care nu au fost vaccinati conform Calendarului National de Vaccinare; sa ofere parintilor sau altor reprezentanti legal, dupa caz, la cerere sau in mod public, o statistica privind numarul de copii nevaccinati din cadrul scolii.

Potrivit noii legi, parintii si celelalte persoane responsabile de cresterea si educarea copilului sunt obligati sa asigure prezentarea copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinarilor complete corespunzatoare varstei in cazul vaccinarilor obligatorii si sa se prezinte in cazul in care sunt convocati de Comisia Judeteana de Vaccinare sau a cea a Municipiului Bucuresti.

Potrivit proiectului, parintii sau reprezentantii legali ai minorului pot fi amendati cu sume de la 5.000 de lei la 10.000 de lei in cazul in care nu prezinta copilul la vaccinare dupa ce au fost consiliati de comisia judeteana de vaccinare sau a municipiului Bucuresti.

Cu aceeasi amenda vor fi sanctionati si medicii de familie care nu vor indeplini obligatiile ce le revin din lege.

Totodata, in lege se mai prevede ca statul, prin Ministerul Sanatatii, asigura conditiile pentru diagnosticul si tratamentul optim al oricaror reactii adverse ale vaccinarii precum si compensarea oricaror efecte de durata, daca sunt dovedite relatiile de cauzalitate.

Tipurile de reactii adverse postvaccinare si masurile compensatorii se stabilesc prin Hotarare a Guvernului Romaniei, iar confirmarea reactiilor adverse si a relatiei de cauzalitate se face de catre de Grupul Tehnic de Coordonare a Activitatilor de Vaccinare.

In situatia in care reactiile adverse sunt datorate unor deficiente imputabile producatorului vaccinului statul roman va urmari recuperarea contravalorii platita ca masura compensatorie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


3597 vizualizari

 • -11 (29 voturi)    
  . (Luni, 31 iulie 2017, 18:35)

  theo667 [utilizator]

  Cand faceau popia la scoala cu admis din start si refuz in scris lumea a zis ca nu e corect.
  • +11 (21 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 31 iulie 2017, 18:46)

   [anonim] i-a raspuns lui theo667

  • +6 (14 voturi)    
   aiurea (Luni, 31 iulie 2017, 19:11)

   popescu_dtru [utilizator] i-a raspuns lui theo667

   a fost exact pe dos, trebuia să depui cerere, Vasilică. Eu însumi am depus cerere, împreună cu 83%.
 • +17 (27 voturi)    
  dar.. (Luni, 31 iulie 2017, 18:50)

  CRMS [utilizator]

  Legea pentru votul obligatoriu( si sanctionare pecuniara pe masura) cand se elaboreaza ?
  Pana una alta neprezentarea la vot face ravagii mai mari decat ne vaccinarea!
  • +5 (7 voturi)    
   face ravagii dar nu pentru PSD... (Luni, 31 iulie 2017, 21:06)

   taro [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

   si oricum pentru cei care voteaza cu PSD votul este obligatoriu. Au primarii grija sa duca la vot toti batranii si cei care primesc ajutoare sociale.
  • -15 (25 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 31 iulie 2017, 21:56)

   [anonim] i-a raspuns lui CRMS

 • -12 (32 voturi)    
  dar (Luni, 31 iulie 2017, 19:14)

  Mazeta [utilizator]

  Ce se întâmplă dacă doar unul dintre părinți este de acord cu vaccinarea? se face jumătate de doză?
  • -2 (2 voturi)    
   Buna intrebare... (Marţi, 1 august 2017, 10:42)

   Arh. [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ...chiar daca are o doza de ironie. Nu stiu de ce ti-ai luat minusuri.
 • -11 (41 voturi)    
  Ce se ascunde sub covor... (Luni, 31 iulie 2017, 19:18)

  Saturn [utilizator]

  CNSCBT: Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (INSP)

  http://cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/rujeola-1/560-evolutia-rujeolei-in-romania-2016/file

  'In epidemia actuala de rujeola tulpina de virus rujeolic identificata a fost de import (B3)
  diferita fata de tulpina endemica din Romania (D4)'

  Concluzie: Nu are legatura pandemia cu nivelul de vaccinare din Romania, ci cu altceva ce autoritatile ascund sub covor la nivel EUROPEAN. Campania actuala serveste deci:
  - ca diversiune, pentru a distrage de la cauza reala;
  - unor concerne si unor 'furnizori traditionali', nici decum populatiei / votantului PSD.
  • +1 (15 voturi)    
   .... mai informeaza-te ..... (Luni, 31 iulie 2017, 20:09)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui Saturn

   Epidemia de rujeola a fost adusa din Italia de copii nevaccinati in comunitati tiganesti.
   • -11 (33 voturi)    
    Nu conteaza (Luni, 31 iulie 2017, 21:01)

    JohnR [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    Cine a adus-o. Putea sa vina cu farfuria zburatoare de pe Marte. Important e ca nu e aceeasi tulpina, deci vaccinul e total ineficient.
    • +7 (13 voturi)    
     Vaccinul este eficient (Marţi, 1 august 2017, 14:51)

     flory_girl [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

     But here’s where some people seem to be confusing the measles with the flu. With seasonal flu, the virus changes so much that they have to tweak the vaccine recipe each year in an attempt to alert the immune system to the circulating strain.

     The measles virus doesn't change as much. So showing the immune system one type of it through the vaccine is enough to protect the body against all types.

     “The measles vaccine protects against all strains of measles,” says Andrea Berry, MD. She's an assistant professor at the University of Maryland’s Center for Vaccine Development, in Baltimore.

     http://www.webmd.com/children/vaccines/news/20150210/measles-vaccine-myths#1
   • -13 (27 voturi)    
    S-a trezit unu' informat... (Luni, 31 iulie 2017, 22:17)

    Saturn [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    Incearca sa citesti, dar sa si intelegi. Iti mai scriu o data, ca pentru copii:

    'In epidemia actuala de rujeola tulpina de virus rujeolic identificata a fost de import (B3), diferita fata de tulpina endemica din Romania (D4)'.

    In traducere libera, este adusa de pe alte plaiuri non-mioritice, africane si orientale, si vaccinurile din schemele de vaccinare impuse in EUROPA nu contin toate tulpinile posibile, si slava... ca nu vazuram si... altele pana acum.
    • +8 (10 voturi)    
     Pfff (Marţi, 1 august 2017, 8:13)

     Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Saturn

     Dacă toată lumea își făcea vaccinurile (desigur, dacă le și avea la dispoziție) toate tulpinile mureau la locul lor de naștere, deci nu aveam de ce să ne mai temem de tulpini indigene sau exotice.
    • +9 (11 voturi)    
     tot in traducere libera (Marţi, 1 august 2017, 10:07)

     T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Saturn

     "In traducere libera, este adusa de pe alte plaiuri non-mioritice, africane si orientale, si vaccinurile din schemele de vaccinare impuse in EUROPA nu contin toate tulpinile posibile,"

     Tot in traducere libera pentru tine: copii care au decedat de rujelola ( in Romania si alte tari euopene) nu erau vaccinati. Deci vaccinul e OK chiar daca o fi asa, cum zici tu, nepotrivit cu " tulpina de virus rujeolic identificata". Altfel, cum iti explici ca cei vaccinati nu s-au imbolnavit ( poate doar cateva cazuri rare, copii care sufereau si de late boli grave care le scazuse imunitatea).
     Deci ce e de preferat dupa mintea ta?
    • +8 (10 voturi)    
     Tu nu esti expert in vaccinuri (Marţi, 1 august 2017, 14:53)

     flory_girl [utilizator] i-a raspuns lui Saturn

     si spui minciuni. Uite ce zic medicii:

     But here’s where some people seem to be confusing the measles with the flu. With seasonal flu, the virus changes so much that they have to tweak the vaccine recipe each year in an attempt to alert the immune system to the circulating strain.

     The measles virus doesn't change as much. So showing the immune system one type of it through the vaccine is enough to protect the body against all types.

     “The measles vaccine protects against all strains of measles,” says Andrea Berry, MD. She's an assistant professor at the University of Maryland’s Center for Vaccine Development, in Baltimore.

     http://www.webmd.com/children/vaccines/news/20150210/measles-vaccine-myths#1
    • +10 (12 voturi)    
     e relevant? (Marţi, 1 august 2017, 16:58)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Saturn

     cine ti-a spus tie ca vaccinul este eficient doar pentru o singura tulpina? hai sa zicem ca nu te pricepi.. totusi era evident - oare de ce epidemia afecteaza comunitatile in care copiii nu au fost vaccinati? si crezi ca toti copiii vaccinati care isi petrec vacantele in afara tarii se intorc bolnavi de rujeola?

     in realitate sunt ~20 de tulipini diferite de ruejola, dar toate au acelasi serotip. practic, anticorpii creati de o tulpina sunt eficienti pentru toate 20.

     mor degeaba copii nevinovati. macar puneti mana si cititi.
     • -10 (10 voturi)    
      Bun, ca vad ca te pricepi... (Marţi, 1 august 2017, 21:45)

      Saturn [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Explica-mi asa, pe intelesul meu si al celor de la CNSCBT: De ce pandemia aceasta nu a fost declansata de o tulpina endemica, daca Andrea Berry, MD are dreptate? Hai ca poti, cu siguranta cunosti explicatia, doar esti specialist :)

      Copii aceia erau 'cu mici exceptii' nevaccinati, deci pana sa ii omoare o tulpina non-endemica, 'criminalii' aceia nevaccinati i-ar fi contaminat cu tulpina endemica. Cu siguranta a fost pura fatalitate, nu are nici o legatura cu Italia ca si 'main point of arrival for mostly African migrants'.
      • +6 (8 voturi)    
       CNSCBT stie (Miercuri, 2 august 2017, 1:34)

       flory_girl [utilizator] i-a raspuns lui Saturn

       tu esti cel care nu pricepe. Ce intelegi tu prin tulpina endemica si tulpina non-endemica ?

       Restul postarii tale este neinteligibil.
      • +7 (9 voturi)    
       este simplu (Miercuri, 2 august 2017, 9:56)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui Saturn

       pentru ca e vorba de grupuri stranse care nu au beneficiat de asistenta medicala sub nici o forma, dat fiind aspectul nomad al vietii lor din Italia. in Romania, chiar si cele mai sarace comunitati de tigani au acces gratuit la un medic de familie.

       am mai scris o data, dar reiterez - copiii romani vaccinati care pleaca in vacanta in alte tari nu se imbolnavesc. nici copiii italienilor, care intra in contact direct cu "African migrants", nu au creat o epidemie de rujeola. deci vaccinul functioneaza indiferent de tulpina.

       ma bucur ca ai inteles totusi cat de ignorant esti referitor la virus si vaccin.
   • -1 (5 voturi)    
    mai precis (Marţi, 1 august 2017, 9:23)

    pb80tm [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    de adulti. adultii transmit virusul deoarece copii nu se plimba atat.
  • +16 (32 voturi)    
   ??? (Luni, 31 iulie 2017, 20:20)

   T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Saturn

   Si ce importanta are daca tulpina respectiva e de import sau nu? La cat se calatoreste in ziua de azi e normal ca mai importam si niste virusi. Milioane de romani vin acasa in vacante, bineinteles ca sunt si bolnavi printre ei. Ca nu mai vorbim ca se pot produce si mutatii in virusii respectivi. Deci nu vad nimic senzational in acea fraza care tie ti se pare ca ar acoperi cine stie ce afaceri necurate.
   Bineinteles ca pandemia e in stransa legatura cu nivelul de vaccinare. De altfel in toate tarile in care s-au produs aceste epidemii de rujeola , s-a constatat ca vaccinarea a scazut sub un anumit procent. Nu e deloc o intamplare.
   Asa ca hai sa gandim drept si sa nu mai cautam, teorii conspirationiste la tot pasul: o persoana nevaccinata este un pericol public.
  • +8 (10 voturi)    
   Dezinformezi (Marţi, 1 august 2017, 14:50)

   flory_girl [utilizator] i-a raspuns lui Saturn

   Doar in cazul gripei virusul de modifica radical de la un sezon la altul, astfel incat si vaccinul trebuie schimbat ca aiba efect. In cazul rujeolei virusul sufera modificari minime, astfel incat vaccinarea cu o tulpina ofera protectie impotriva tuturor tulpinilor. Mitul asta circula pe site-urile anti-vaccin.

   "But here’s where some people seem to be confusing the measles with the flu. With seasonal flu, the virus changes so much that they have to tweak the vaccine recipe each year in an attempt to alert the immune system to the circulating strain.

   The measles virus doesn't change as much. So showing the immune system one type of it through the vaccine is enough to protect the body against all types.

   “The measles vaccine protects against all strains of measles,” says Andrea Berry, MD. She's an assistant professor at the University of Maryland’s Center for Vaccine Development, in Baltimore."

   http://www.webmd.com/children/vaccines/news/20150210/measles-vaccine-myths#1
 • -17 (41 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 31 iulie 2017, 20:33)

  [anonim]

  • -21 (27 voturi)    
   Cei bogati (Luni, 31 iulie 2017, 21:03)

   JohnR [utilizator] i-a raspuns lui

   Vor pleca in tari EU nebananiere si se vor proteja. Cei saraci au votat probabil PSD asa ca sa le fie de bine.
   • +22 (26 voturi)    
    Stai că nu înțeleg (Luni, 31 iulie 2017, 22:56)

    Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

    Zici că vor pleca în țări nebananiere și se vor proteja prin nevaccinare?
    Bhuahaha... Cu cât e mai ne-babanieră țara, cu atât mai mult te bagă la brutărie dacă nu-ți vaccinezi copiii.
    • -6 (6 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 august 2017, 16:42)

     [anonim] i-a raspuns lui Maica Reteza

     • +6 (6 voturi)    
      In Franta vaccinarea este obligatorie (Joi, 3 august 2017, 13:50)

      bagu.florin [utilizator] i-a raspuns lui

      pentru unele vaccinuri si refuzul vaccinarii copiilor se pedepseste cu inchisoare.

      http://www.news.com.au/lifestyle/parenting/babies/french-couple-receive-suspended-jail-sentence-for-refusing-to-vaccinate-their/news-story/3b027d34542e746069a54f650fbec5a5
 • -2 (12 voturi)    
  de ce se trage atita mita de coada? (Luni, 31 iulie 2017, 20:40)

  Walking_dead [utilizator]

  Rezolvarea e simpla: parintele care nu si-a vaccinat copilul, iar acesta ia boala, va plati in intregime tratamentul.
  Problema e ca la noi legile nu se aplica, iar peste tot se da spaga.
  • +16 (26 voturi)    
   e ceva mai complicat (Luni, 31 iulie 2017, 21:50)

   T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Walking_dead

   Daca ar fi numai plata tratamentului copilului bolnav......dar sunt bebelusi nevinovati care isi pierd viata din cauza nesabuintei unor parinti.
   Am citit un articol in care o mama facea un apel la ceilalti parinti sa-si vaccineze la timp copiii. Ei i-a murit fetita care nu implinise inca 6 luni si deci nu era vaccinata: a luat rujeola in spital de la copii bolnavi care nu fusesera vaccinati al timp. Cine plateste pentru decesul bebelusului?
   adevarul.ro/locale/timisoara/video-mama-fetite-nevaccinate-murit-cauza-rujeolei-toti-copiii-trebui-vaccinati-asa-spun-doctorii-1_597f16d75ab6550cb8a4407e/index.html
   • +8 (8 voturi)    
    Aia e problema (Marţi, 1 august 2017, 16:11)

    MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

    insa, la cat de incuiati sunt in medie oamenii, nu le pasa mai mult decat ceea ce vad.
    Sunt aproape sigur ca nu-i caz pur ipotetic: tu, parinte, nu-ti vaccinezi fata... sa zicem ca supravietuieste pana poate ramane insarcinata si nici nu face boala X... si naste. La momentul ala, nepotul/nepoata nu mosteneste anticorpi de la mama, pentru ca ea nu-i are. In clipa aia, nepotul/nepoata e expus(a) la boala X.

    Asadar, limitatul parinte decide pentru minim 2 suflete... si toate sufletele alea sunt tot sange din sangele sau.
    Da, a fost un episod in House cu ceva similar (only a consult, though, so a "side-quest", not the main case). Ce sa mai zicem de saracii care nu pot fi imunizati din cauza altor motive medicale, prea tineri sau prea batrani...
  • +16 (22 voturi)    
   pe acelasi principiu (Luni, 31 iulie 2017, 22:12)

   intruderul [utilizator] i-a raspuns lui Walking_dead

   cel care fumeaza si face cancer sa-si plateasca domne spitalizarea.cel care consuma alcool,sa-si plateasca detoxifierea.nu putem trai nevaccinati dar nici cu tabieturi suportate financiar de societate,nu-i asa?
  • +15 (27 voturi)    
   Problema e (Luni, 31 iulie 2017, 22:23)

   dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui Walking_dead

   Ca daca tu nu-ti vaccinezi copilul si face boala, e treaba ta. Dar daca al meu n-a implinit inca varsta vaccinarii si ii da al tau boala, copilul meu ce vina are?
   • +6 (12 voturi)    
    corect (Marţi, 1 august 2017, 17:04)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui dealucaragiale

    mi se pare normal in cazul in care se refuza vaccinarea copilului sa nu i se permita inscrierea in gradinite si scoli publice. si cele private vor lua probabil aceeasi decizie...
    in acest mod simplu copiii nevaccinati vor ajunge, fortati de imprejurari, sa se joace si sa invete impreuna si sansele de imbolnavire vor creste exponential. este, daca vreti, o forma de selectie naturala.. sansele de a exista inca o generatie in aceste familii scazand semnificativ.
 • -15 (37 voturi)    
  invers e valabil? (Luni, 31 iulie 2017, 20:54)

  intruderul [utilizator]

  Garanție de medic privind siguranţa vaccinării

  Eu (numele medicului, gradul) ….. sunt medic rezident / specialist / primar în …… Specialitatea mea medicală este …… Am o înțelegere aprofundată a riscurilor și beneficiilor tuturor medicamentelor pe care le prescriu sau le administrez pacienților mei.  În cazul lui (numele pacientului) ……, vârsta ………, pe care l-am examinat, cred că există anumiți factori de risc care justifică vaccinurile recomandate. Iată o listă de factori de risc și vaccinuri care îl vor proteja pe pacient:
  Factor de risc / Vaccin ………..
  Factor de risc / Vaccin ………..
  Factor de risc / Vaccin ………..
  Factor de risc / Vaccin ………..
  Factor de risc / Vaccin ………..

  Sunt conștient de faptul că vaccinurile pot conține în mod obişnuit mai multe dintre următoarele ingrediente:
  * Hidroxid de aluminiu;
  * Fosfat de aluminiu;
  * Sulfat de amoniu;
  * Amfotericina B;
  * Țesuturi animale: sânge de porc, sânge de cal, creier de iepure etc;
  * Embrion de pui, ouă de găină, ouă de rață;
  * Betapropiolactone;
  * Formaldehidă;
  * Formol;
  * Gelatină;
  * Glicerol;
  * Celule diploide umane (provenind din țesutul fetal uman avortat);
  * Thimerosal de mercur;
  * Glutamat monosodic;
  * Neomicină;
  * Sulfat de neomicină;
  * Fenoxietanol (antigel);
  * Difosfat de potasiu;
  * Monofosfat de potasiu;
  * Polimixină B;
  * Polisorbat 20;
  * Polisorbat 80;
  * Proteine ​​MRC5 reziduale;
  * Sorbitol;
  * Tributilfosfat etc.,

  și, prin prezenta, garantez că ingrediente posibile sunt sigure pentru injectarea în corpul pacientului meu. Am citit rapoartele care spun că Thimerosalul ar provoca grave leziuni neurologice și imunologice, și consider că acestea nu sunt credibile. De asemenea, garantez că vaccinurile pe care pacientul meu le va face nu conțin impurități dăunătoare.

  Opinia mea profesională este aceea că vaccinurile …………. sunt sigure pentru administrare la un copil cu vârsta mai mică de 5 ani. Emit această garanţie profesională pentru siguranţa vaccinurilor recomandate, pentru …… (numele pacientului) şi
  • +16 (30 voturi)    
   exagerezi (Luni, 31 iulie 2017, 21:58)

   T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui intruderul

   Exagerezi: dai niste termeni pe care nu ii stapanesti in mod sigur.
   De exemplu thimerosalul. Citeste aici depre el, despre studiile care s-au facut asupra impactului lui si concluzia.

   sante-medecine.journaldesfemmes.com/faq/37469-thimerosal-definition

   Iar difosfatul de sodiu e un aditiv alimentar pe care il consumi de un milion de ori mai mult decat il gasesti intr-un vaccin.
   Ce sa mai spun despre sorbitol......il gasesti in prune, de exemplu, este un edulcorant foarte slab.
   Eu zic sa te informezi inainte sa scrii despre lucruri care iti depasesc intelegerea.
  • +5 (9 voturi)    
   Prostii (Marţi, 1 august 2017, 8:41)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui intruderul

   Dacă ai fi cu adevărat interesat de realitate, ai vedea că cele menționate de tine ori nu se mai găsesc în vaccinuri, ori se găsesc doar în cele multidoză, ori sunt în cantități infinitezimale.
   Ar fi interesant câți dintre fanaticii anti-vaccinare știu că peștele pe care-l consumă are mai multe elemente nocive decât un vaccin? Câți dintre ei își lasă copiii nesupravegheați prin parc? Câți dintre ei NU folosesc scaunul de mașină pentru copii... Câți nu își educă copiii să se spele pe mâini după toaletă... Bine că se iau de vaccinuri, nici măcar nu înțeleg despre ce e vorba!
 • -8 (18 voturi)    
  consintamintul se face prin scris (Marţi, 1 august 2017, 0:54)

  Coco Whistle [utilizator]

  si nu invers. astia sint idioti de dau in benga. copilul nu poate fi luat in pauza de masa si vaccinat ca nu exista refuz scris. nu exista asa ceva in lumea asta. vaccinarea se face pe un plan stabilit cu medicul de familie in care parintele este factorul decizional. doctorul de familie trebuie sa educe si sa nu impuna un program de vaccinare complex intr-un termen f scurt. religia si crezul fiecaruia tebuie respectat si sa nu se incalce art 29 din consitutie. iar dau astia lege dupa capul olgutei si fara ca nimeni din societate sa se implice?
 • -7 (11 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 1 august 2017, 9:41)

  andipetre [anonim]

 • +5 (11 voturi)    
  Logic ar fi (Marţi, 1 august 2017, 10:42)

  yyyxxx1981 [utilizator]

  ca un copil nevacinat sa nu poata fi inscris in veci intr-o colectivitate. Putin imi pasa ca este amendat parintele cat timp aceste apuca sa infecteze n alti copii. Vrei sa fi nebun antivaccinare, dute in munti cu el. Dar sub nici o forma sa nu se apropie de alti copii.
  • -5 (5 voturi)    
   tu ca adult iti infectezi copilul (Joi, 3 august 2017, 9:04)

   pb80tm [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

   deoarece imnuizarea dispare in 10 ani. cand ti-ai facut vaccinele unltima data ca sa poti spune cu certitudine ca nu iti infectezi copilul cu orice virus? cat de prosti sunteti sa credeti ca vaccinarea de turma are efect exclusiv in multimea de varsta sub 12 ani?? pai copii vin in contact cu maturii tot timpul si sunt expusi virusilor. aurolacul care doarme in tramvai noaptea iti infecteaza aerul pe care tu dimineata cand iti duci copilul la scoala cu acelasi tramvai al inspiri. cand iti duci gunoiul la ghena inspiri aerul infestat de scormonitorii de gunoaie. cat de prosti sunteti toti de nu vedeti ca aerul e mediul comun si nu poate fi vaccinat? un aer curat, o dieta sanatoasa un stil de viata echilibrat ne fereste de boala. vaccinurile sunt depasite. de abia anul trecut s-a descoperim mecanismul detectari virusurilor de catre sistemul imunitar ... nu are rost cu prostii. pupatorii de moaste cred in terapii vechi de mii de ani voi credeti in alea de 100 de ani vechime. nu e nici o diferenta intre voi.
 • -6 (10 voturi)    
  oricum amenda e exagerata pt oricine (Marţi, 1 august 2017, 11:38)

  pb80tm [utilizator]

  nu stiu daca are rost sa comentam aceasta masura luata de un guvern de competenta psdului. indiferent de argumentele pro/contra vaccinare nu e cazul acestui guvern. aceasta masura gaureste buzunarul celor care nu vor sa se inregimenteze intr-o miscare mainstream cum e vaccinarea, asigura posturi bugetare bine platite pt neamuri de infractori politici in asa zisele comisii judetene de vaccinare (chiar suna a gulag), invenineaza societatea, distruge medicul de familie. sunt curios cum vor reactiona medicii cand vor fi executati de amenzi din cauza chichitelor administrative? cata mita se va depune la comisiile restective pt a rezolva orice situatie generata de legea asta? psd ia o gura de aer financiar de la lobisti vaccinurilor externi. ...si multe altele
  dar e bine ca stabileste un punct de vedere comun intre pupatorii de moaste votanti de psd si adeptii vaccinarii darviniste purtatori de panglici multicolore la pride paradele usriste. corect? correct.
 • +7 (13 voturi)    
  Vaccinarea obligatorie tine de contractul social (Marţi, 1 august 2017, 16:27)

  MinDepous [utilizator]

  Asa cum am mentionat in titlul comentariului, vaccinarea e parte a contractului social. Nu va fi fost cand a fost consacrat conceptul, dar acum sigur este.

  Vrem sa beneficiem de beneficiile apartenentei la societate? Pai, asa cum respectam (aproape toti...) niste reguli gen monogamia (daca nu din motive morale, macar din motive medicale, ca sa nu ne mai imbolnavim unii pe altii cu boli transmisibile sexual), asa ar fi normal sa ne respectam si in ce priveste nivelul de sanatate: daca am varicela, o sa stau acasa, ca sa limitez riscul de-a expune nevinovati. La fel ca si in cazul epidemiilor de ebola.

  Infectarea cu un patogen contagios anuleaza dreptul la apartenenta la grup / societate. Asta, nu pentru ca zic eu, ci pentru ca asta e in bunul interes al grupului / societatii. Daca nu vrem sa recurgem la ostracizare ca mecanism de preventie / combatere a bolilor, e necesar sa ne imunizam impotriva lor.

  Credeti ca amaratii aia din Africa de Vest mureau familii intregi pentru ca nu le pasa restului societatii de ei? Mureau cu tot cu familia pentru ca altfel murea tot satul/orasul. Carantina e necesara. A ajuns un asistent medical, infectat, din Africa in SUA prin avion, in ore. Abia acum avem un vaccin aproape viabil.

  E de-a dreptul cretin. Oricine stie cat negru sub unghie de ce impact au bolile contagioase in societate intelege ca imunizarea e necesara. Numai persoanele cu o perspectiva ingusta asupra vietii se opun.

  Cat despre cazurile in care individul nu poate fi vaccinat pentru ca este, altfel, imunocompromis, acestea sunt exceptii si ar trebui sa facem lobby catre solutii corespunzatoare. Nu ar trebui aruncati sunt masina, ci ar trebui sa fie tratati de societate in bunul interes atat al individului, cat si al grupului.

  Cu ce bani? Pai, daca nu ar fi atata coruptie sa se duca banul public de-a dura-n buzunarele unuia si altuia pe mita, s-ar putea duce in directii utile.
  Si astia din Germania si Anglia tot 2 maini si 2 picioare au. Si la noi poate fi bine.
  • -4 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 august 2017, 18:29)

   [anonim] i-a raspuns lui MinDepous

   • +3 (9 voturi)    
    Nu chiar (Miercuri, 2 august 2017, 19:17)

    MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui

    Libertatea unuia de-a modela statui din rahat se opreste acolo unde tot el vrea sa stranga mana altcuiva, asa, plina de rahat cum este.

    "Statul" ala despre care vorbesti reprezinta majoritatea populatiei. Ori, majoritatea o aperi intr-o oarecare masura in defavoarea minoritatii - exceptiile constituind minoritate in raport cu populatia totala.
    N-ai decat sa nu-ti convina. Asa e viata. Nu o zic eu, e un fapt.
    • -6 (6 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 3 august 2017, 13:53)

     [anonim] i-a raspuns lui MinDepous

     • +6 (6 voturi)    
      Mere cu portocale (Joi, 3 august 2017, 14:20)

      MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui

      Compari aiurea. Ce ai descris tine de o afectiune care nu e contagioasa.
      In toata nebunia asta anti-vaccinare, problema o reprezinta bolile contagioase.

      N-ai decat sa deraiezi discutia in ce mod vrei - afectiunile contagioase contra carora azi ne putem vaccina au consecinte chiar si letale, ca nu ne vaccinam cu diversi compusi pentru ca e cool.

      Nu-i bai, tine-o pe-a ta. Ai tot dreptul. Numai, nu ii trage si pe altii dupa tine, daca nu vrei sa-i ai pe constiinta.

      Mi-am exprimat cam toate argumentele. Cine n-a luat 2 la toate lucrarile de control de la biologie din liceu, intelege ce-am spus si e constient/a ca numai daca esti capos o mai tii inainte pe ideea "nu ne vaccinam!".

      O zi buna si sanatate tuturor.
   • +7 (7 voturi)    
    Partial corect (Joi, 3 august 2017, 13:55)

    bagu.florin [utilizator] i-a raspuns lui

    "Dreptul de a dispune de propria persoana cum doresti este fundamental."
    Da, insa nu ai dreptul sa dispui de viata unui copil.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by