ANM a emis pentru marti un cod galben de canicula valabil pentru 15 judete din jumatatea vestica a tarii ce se va transforma miercuri si joi in cod portocaliu, in conditiile in care temperaturile vor atinge frecvent 36-39 de grade. Valul de caldura va persista si la sfarsitul saptamanii, adauga meteorologii

Coduri galbene si portocalii decanicula in toata taraFoto: ANM

Cod galben pentru marti:

Valul de caldura se va extinde in majoritatea regiunilor, iar in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculara si disconfortul termic in accentuare.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade.

Coduri portocaliu miercuri si joi:

Valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toata tara. Vremea va fi caniculara, indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in general peste pragul critic de 80 de unitati, iar local minimele nocturne nu vor cobori sub 20 de grade.

In Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent intre 36 si 39 de grade.

Coduri portocaliu miercuri si joi:

In nordul si estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia si Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa in general intre 35...37 de grade.