Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis sambata,, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului National al Romaniei, in care afirma ca acesta este un prilej de a ne reafirma atasamentul fata de valorile si principiile care au stat la baza statului roman modern.

Mesajul presedintelui:

"'Ziua Imnului National', sarbatorita in fiecare an pe 29 iulie, este un moment solemn, care ne ofera noua, romanilor, prilejul de a ne reafirma atasamentul fata de valorile si principiile care au stat la baza statului roman modern. Versurile poemului patriotic 'Un rasunet', scrise de Andrei Muresanu si intonate pe acordurile melodice create de Anton Pann, au reprezentat intotdeauna un indemn la libertate si o chemare la unitate a tuturor romanilor pentru a obtine suveranitatea nationala.

Devenit in mod oficial Imnul National al Romaniei in anul 1990, acesta a fost cantat pentru prima data in contextul efervescentei revolutionare din 1948, iar apoi in momente cruciale din istoria tarii, in Primul si Al Doilea Razboi Mondial, in timpul Razboiului de Independenta si la Marea Unire din 1918.

Astazi, valoarea imnului este consacrata de Constitutia Romaniei ca simbol national, alaturi de drapelul tricolor, stema si sigiliul statului. 'Desteapta-te, romane!' este un catalizator al coeziunii nationale si sociale, iar prin spiritul mobilizator si energia transmise, Imnul reprezinta chintesenta eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale tarii noastre, de a construi o Romanie puternica si prospera in Europa si in lume.

In zi de sarbatoare, va indemn sa onoram acest simbol national si sa il intonam cu mandrie, ca gest de solidaritate, afirmandu-ne identitatea nationala, unitatea si patriotismul. Cinstim totodata memoria celor care au contribuit la consolidarea statului roman si transmitem respectul nostru fata de trecut. Fie ca 'Desteapta-te, romane!' sa rasune de cat mai multe ori si sa ne fie mereu calauza pe drumul devenirii noastre!

La multi ani, Romania! La multi ani Imnului National!"