Dmitri Rogozin ameninta autoritatile de la Bucuresti ca au pus in pericol vietile pasagerilor aflati in avionul S7, caruia nu i-au permis survolarea Romaniei si avertizeaza ca va exista "un raspuns".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Autoritatile romane au pus in pericol vietile pasagerilor aflati la bordul zborului S7, femei si copii. Combustibilul a fost suficient pana la Minsk. Asteptati-va la un raspuns, javrelor", a scris vicepremierul rus, pe contul sau de Twitter.

Reactia sa vine dupa ce Romania a interzis survolarea spatiului sau aerian pentru avionul in care se afla vicepremierul rus Dmitrii Rogozin si care se indrepta spre Chisinau.

Rogozin se afla pe liste persoanelor sanctionate de occidentali in urma anexarii peninsulei Crimeea de catre Rusia si a sprijinului pe care Moscova il acorda rebelilor separatisti din estul Ucrainei.

Cunoscut pentru declaratiile sale provocatoare, Rogozin a afirmat in trecut ca ar putea sa mearga in Moldova cu un bombardier strategic Tupolev si ca "tancurile nu au nevoie de vize" pentru a intra in Europa.