Romania a interzis survolarea spatiului sau aerian pentru avionul in care se afla vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, a confirmat, pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe. Aeronava s-a invartit o perioada deasupra Ungariei dupa care s-a indreptat spre Minsk, pentru realimentare. In decembrie, Romania a permis survolul pentru o cursa comerciala in care se afla Dmitri Rogozin.

Traseul aeronavei in care se afla RogozinFoto: flightradar24.com

Rogozin se afla pe liste persoanelor sanctionate de UE in urma anexarii peninsulei Crimeea de catre Rusia si a sprijinului pe care Moscova il acorda rebelilor separatisti din estul Ucrainei.

Initial, informatia fusese anuntata pe surse de ziarul din Republica Moldova deschide.md.

UPDATE 17:30 Rogozin afirma, potrivit AFP, ca i s-a refuzat dreptul de escala si in Ungaria, astfel incat aeronava in care se afla a fost nevoita sa aterizeze la Minsk.

UPDATE 15:30 FlightRadar precizeaza ca avionul S7 se indreapta spre aeroportul din Minsk, pentru realimentare.

UPDATE 15:25 Ministerul roman al Afacerilor Externe a confirmat oficial, pentru HotNews.ro, ca autoritatile de la Bucuresti nu au fost de acord ca aeronava in care se afla Rogozin sa survoleze spatiul national (purtator de cuvant)

UPDATE 15:20 Potrivit site-ului aeroportului din Chisinau, citat de deschide.md, cursa a fost redirectionata spre Minsk, Belarus.

UPDATE 15:00 Traseul aeronavei monitorizat de FlightRadar arata ca aeronava se afla acum in Polonia si se intoarce spre Belarus, ocolind Ucraina.

Traseul aeronavei poate fi urmarit LIVE aici:

Site-ul specializat FlightRadar precizeaza, pe contul sau de Twitter, ca "aeronava S7 cu zborul #S7157 de la Moscova la Chisinau, Moldova este blocata in apropierea granitei romanesti".

"Nu avem o confirmare dar probabil s-a interzis intrarea deoarece in avion se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin".

Vom reveni cu amanunte