Ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, a declarat, referitor la neinvitarea sefului statului la Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, ca era "obligatoriu" sa prezinte si personal scuze sefului statului, cu care, la intalnirea de miercuri, a stabilit evenimentele la care Iohannis sa fie prezent, relateaza News.ro.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

"Explicatiile le-am dat public, sigur ca era obligatoriu sa prezint si personal scuze presedintelui. Am convenit o modalitate de lucru care cred ca este foarte buna, am stabilit care sunt evenimentele la care domnia sa va fi prezent", a spus Tutuianu, vineri, la ceremonia de absolvire de la Academia Tehnica Militara, intrebat daca, la intalnirea de miercuri cu Klaus Iohannis, i-a explicat presedintelui de ce nu a fost invitat la manifestarile de Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene.

Ministerul Apararii a reactionat, de altfel, printr-un comunicat de presa, imediat dupa "gafa".

"Ministerul Apararii Nationale isi cere scuze pentru erorile aparute in transmiterea invitatiilor de participare la sarbatorirea Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene catre Administratia Prezidentiala si autoritatile publice centrale. Ministrul apararii nationale, Adrian Tutuianu, a dispus in regim de urgenta luarea masurilor necesare eliminarii disfunctionalitatilor de natura birocratica ce au condus la crearea acestei regretabile situatii", arata un comunicat al Ministerului Apararii Nationale.