Un barbat de 55 de ani, cioban la o stana din localitatea vranceana Vidra, a fost atacat de un urs, joi, in timp ce se afla cu oile la pascut, el fiind transportat in stare grava la spital, informeaza News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Florin Olaru, proprietarul stanei la care este angajat ciobanul a sunat la 112 si a anuntat incidentul.

Ciobanul a fost atacat de un urs in localitatea Vidra, iar la fata locului s-au deplasat angajati ai ISU Vrancea, dar si un echipaj SMURD.

Ciobanul a fost transportat la spital in stare grava, el avand numeroase rani la maini si torace.

Acesta este cel putin al treilea caz din luna iulie in care ciobani sunt raniti de ursi.

Un cioban in varsta de 17 ani din judetul Hunedoaraa fost transportat de urgenta, pe 15 iulie, la Targu Mures, cu un elicopter SMURD, dupa ce a fost atacat si ranit de un urs, incidentulpetrecandu-se la o stana aflata la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Retezat.

De asemenea, pe 8 iulie,doi ciobani au ajuns cu multiple leziuni muscate la Unitatea de Primiri Urgentea Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc, dupa ce au fost atacati de un urs in timp ce se aflau cu oile la pascut.