Ce fac economistii din diaspora in tara unde laureatii de Nobel nu au loc in universitati
ERMAS are loc zilele acestea în sălile Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) – în perioada 26-28 iulie 2017 la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca. Printre keynote speakers: laureatul Nobel in economie Eric Maskin (2007). Peste 50 de lucrări urmează să fie prezentate în cadrul conferinţei, majoritatea de către profesori români afiliaţi unor universităţi din străinătate. Mai multe informaţii despre participanţi şi temele lor de cercetare găsiţi AICI
Chiar din deschiderea conferinţei, Daniel David, prorector UBB responsabil cu cercetarea, le-a lansat un îndemn economiştilor din diaspora şi celor străini. În lupta paradigmelor, între cea clasică şi inovaţie, în România pare să fi câştigat, deocamdată, cea clasică. Asta înseamnă că nu suntem la nivelul a ceea ce se întâmplă în cercetare în Europa şi în lume. David aminteşte chiar că în România laureaţii de Nobel nu pot fi coordonatori de doctorate. Menţionăm că economiştii români implicaţi în ERMAS au elaborat recent un studiu în care au arătat că profesori cu prestigioase distincţii în domeniile lor (inclusiv laureaţi de Nobel) nu ar întruni standardele minimale cerute în România pentru a ajunge la gradul didactic de profesor universitar. În schimb, cei mai mulţi dintre profesorii români nu fac faţă standardelor internaţionale de universităţi de Top 500.
Citeste tot articolul pe Actual de Cluj

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
E prima oara in istorie cind ptr o anumita categorie de populatie (dupa criteriul venitului) speranta de viata scade in SUA. Bune reforme, super laureati.
Acest comentariu doar ca sa nu cadeti pe spate cand auziti ca nu stiu care e laureat, ce e foarte destept, ca sa il ascultam ce are de zis, etc.
Vrajeala.