Ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, a declarat miercuri ca isi doreste sa aiba o relatie institutionala constructiva cu presedintele Klaus Iohannis, aratand ca neinvitarea acestuia la manifestarile privind Ziua Aviatiei a fost ''o gafa'' pe care si-o asuma, motiv pentru care a declansat o ancheta interna, potrivit Agerpres.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

'Mi-am propus sa construiesc o relatie institutionala constructiva cu presedintele Romaniei, bazata pe respect, transparenta si corectitudine. Discutiile foarte aplicate pe care le-am purtat, atat direct, cat si in foruri reprezentat de CSAT, pe tema esentiala a inzestrarii Armatei, precum si prezenta mea in calitate de ministru al Apararii alaturi de presedinte la momente importante pe agenda publica a securitatii nationale (...) vin in sustinerea parcursului relatiilor institutionale corecte pe care mi le-am propus in relatia cu presedintele Romaniei', a afirmat Tutuianu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca a fost declansata o ancheta administrativa in cazul neinvitarii presedintelui Iohannis la manifestarile de Ziua Aviatiei si ca vor fi luate masuri in consecinta.

'Momentul generat in procesul de transmitere a invitatiilor de participare la sarbatorirea Zilei Aviatiei Romane si Fortelor Aeriene a fost o gafa, o situatie regretabila cauzata de disfunctionalitati de natura birocratica in derularea procedurilor de protocol. Mi-am asumat aceasta disfunctionalitate la modul cel mai direct posibil prin transmiterea imediata a comunicatului de presa prin care am explicat circumstantele erorii. (...) Relatiile MApN cu Presedintia Romaniei sunt si vor ramane in zona corectitudinii si respectului', a aratat ministrul.

Tutuianu a dat asigurari ca vor fi luate 'masuri de corectie in regim de urgenta, astfel incat asemenea erori sa nu mai fie posibile'.

'Derulam o activitate administrativa sa vedem unde sunt derapajele, pentru ca ceea ce am semnat eu cu cateva zile inainte avea in spate o lista cu toti cei care trebuie invitati, locul unu pe lista era presedintele Romaniei. Ancheta administrativa interna ne va stabili cine a gresit, de ce a gresit si va asigur ca voi lua masuri in consecinta', a spus acesta.