Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor in derularea campaniei de vaccinare impotriva rujeolei, a declarat intr-o conferinta de presa, marti, adjunctul institutiei, medicul epidemiolog Catalina Zorescu, citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, DSP Suceava a transmis o scrisoare Arhiepiscopiei prin care solicita implicarea slujitorilor Bisericii in popularizarea importantei vaccinarii copiilor.

''Avand in vedere ca in tara noastra evolueaza o epidemie de rujeola, pana in prezent inregistrandu-se peste 8.000 de cazuri si 32 de decese, va aduc la cunostinta ca Ministerul Sanatatii deruleaza o campanie sustinuta de promovare a vaccinarii antirujeolice a copiilor, fiind demonstrata eficienta acestui vaccin in prevenirea imbolnavirilor. Deoarece intotdeauna ati sprijinit demersurile pentru sanatatea populatiei, ne adresam dumneavoastra cu rugamintea ca prin slujitorii bisericii sa fiti alaturi de noi in popularizarea importantei vaccinarii. Ne exprimam convingerea ca doar actionand impreuna, diseminand informatii corecte in randul populatiei, putem contribui la stoparea acestei epidemii'', se arata in scrisoarea transmisa Arhiepiscopiei.