ANM a emis marti trei avertizari cod portocaliu de furtuna valabile in Bucuresti si in cinci judete pana in jurul orei 17.00.

Se vor semnala averse torentiale care vor cumula cantitati de apa de 20...25 l/mp, izolat 30 l/mp, descarcari electrice. Fenomene asociate: intensificari de scurta durata ale vantului.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie a transmis si un cod portocaliu de ploaie, grindina si fulgere pentru judetele Ilfov, Ialomita, Giurgiu si Calarasi, valabila pana la ora 17.05.

Se vor semnala: averse torentiale care vor local cumula cantitati de apa de 35...40 l/mp, intensificari ale vantului cu viteze ce pot atinge la rafala 70...90 km/h, grindina de medii dimensiuni, descarcari electrice frecvente.

Un alt cod portocaliu a fost emis pentru Judetul Maramures, valabil pana la ora 16.40, ANM afirmand ca vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua aspect de vijelie depasind la rafala 90 km/h, grindina de dimensiuni medii si ca aversele vor cumula local 25l/mp.