Studenti din 18 tari vor participa la Scoala de vara a Universitatii din Bucuresti, care se deschide luni si se va incheia pe data de 6 august, anunta Agerpres. Potrivit Universitatii, la Bucuresti vor veni peste 30 de tineri din Arabia Saudita, Belgia, Brazilia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Germania, Italia, Irlanda, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii si Venezuela.

Cea de-a 57-a editie a cursurilor de vara de limba, cultura si civilizatie romaneasca se va deschide luni cu o ceremonie la care vor lua cuvantul reprezentanti ai conducerii Universitatii din Bucuresti si ai conducerii Facultatii de Litere. Absolventi ai Facultatii de Litere vor sustine un moment artistic.

Cursurile isi propun sa imbogateasca notiunile de limba romana ale studentilor straini si sa-i familiarizeze cu aspectele importante ale civilizatiei autohtone.

Timp de doua saptamani, participantii vor urma cursuri intensive de limba romana, concepute intr-o perspectiva comunicationala, vor participa la ateliere de lucru si conferinte pe teme de cultura si civilizatie romaneasca. Totodata, ei vor efectua vizite la diferite muzee sau vor participa la evenimente culturale.

La finalul cursurilor, participantii pot opta pentru un examen de atestare a cunostintelor de limba romana, in conformitate cu standardele Pasaportului Lingvistic European.

Cursurile si conferintele vor fi sustinute de profesori ai Facultatii de Litere, specialisti in lingvistica, literatura si comunicare, cu o bogata experienta in predarea si testarea limbii romane ca limba straina, atat in tara, cat si in strainatate, in cadrul lectoratelor Romaniei din marile universitati europene.

A 57-a editie a Scolii de vara a Universitatii din Bucuresti este dedicata comemorarii personalitatii lui Mircea Eliade, de la a carui nastere se implinesc 110 ani.

Initiate in anii '60, la Sinaia, sub patronajul spiritual al marelui lingvist Alexandru Rosetti si conduse de profesorul Boris Cazacu, cursurile de vara reprezinta cea mai veche initiativa a unei universitati romanesti de a promova limba si cultura romana in lume.