Premierul Ungariei, Viktor Orban, participa sambata la conferinta 'Europa Centrala, un punct sigur!?', organizata in cadrul Universitatii de Vara 'Tusvanyos' de la Baile Tusnad, informeaza Agerpres.

Viktor Orban la Universitatea de vara de la Baile Tusnad (foto arhiva)Foto: Agerpres

La eveniment vor fi prezenti si Laszlo Tokes, presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, si Nemeth Zsolt, presedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului de la Budapesta, in calitate de moderator, potrivit programului postat pe pagina de internet a Universitatii.

Nemeth Zsolt (FIDESZ) a declarat saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Budapesta, ca se asteapta ca Viktor Orban sa discute despre diferitele dileme, care au legaturi intre ele, cu care se va confrunta Europa in viitor.

Potrivit acestuia, evenimentul va reprezenta si o platforma excelenta pentru discutii si raspunsuri la conceptul presedintelui american Donald Trump, dezvaluit recent, privind necesitatea reinnoirii pe baza de valori a Occidentului.

Nemeth a mai spus ca, la forum, Ungaria isi va prezenta, in calitate de presedinte in exercitiu al Grupului de la Visegrad, propriile valori in fata celorlalte trei tari membre ale grupului - Republica Ceha, Slovacia si Polonia - , in scopul crearii unui teren comun.

Universitatea 'Tusvanyos', ajunsa la cea de-a 28-a editie, este cea mai importanta tribuna politica informala a liderilor maghiari din Romania si Ungaria si se desfasoara anul acesta in perioada 18-23 iulie.