Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, i-a felicitat vineri pe toti cei care au participat la misiunea spectaculoasa de salvare a barbatului care s-a rasturnat cu un utilaj forestier in zona montana a judetului Bistrita-Nasaud si a subliniat ca misiuni considerate "imposibile" in urma cu un an au devenit de rutina in prezent, noteaza Agerpres.

"O misiune dificila si reusita a colegilor de la punctul aerian de salvare SMURD Targu Mures in colaborare cu ISU-SMURD, Salvamont si Ambulanta din judetul Bistrita-Nasaud. Dupa ce un tractorist a suferit leziuni grave in urma caderii intr-o rapa, medicul de pe elicopterul SMURD a fost coborat cu troliul cu echipamentele necesare, a stabilizat pacientul si l-a intubat, dupa care pacientul si medicul au fost ridicati cu elicopterul, pacientul fiind intr-o plasa speciala, medicul continuand sa-l ventileze pe durata transportului cu balonul de resuscitare. Misiunile care au fost considerate 'misiuni imposibile' acum un an au devenit misiuni de rutina dupa o perioada de pregatire de peste trei ani cu colegii de la serviciul aerian de salvare REGA din Elvetia. Felicitari tuturor, inclusiv pilotilor, pentru o misiune spectaculoasa si reusita!", a scris Raed Arafat pe Facebook.

Vineri, un barbat de 45 ani a fost salvat, dupa ce s-a rasturnat cu un utilaj forestier in zona montana a judetului Bistrita-Nasaud, in urma unei interventii in sistem integrat a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Salvamontului, Serviciului de Ambulanta Judetean, Inspectoratului General de Aviatie si Politiei.

Acesta a suferit rani grave dupa ce utilajul in care se afla s-a rasturnat circa 50-70 de metri de pe un drum forestier, pe o panta abrupta, intr-o zona greu accesibila de pe raza localitatii Suplai, de unde a fost scos cu troliul din elicopter.