Premierul Romaniei, Mihai Tudose, aflat vineri in vizita oficiala in Republica Moldova a spus, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau de la Chisnau ca nu este nicio problema ca tara vecina a schimbat sistemul electoral.

Mihai Tudose si Pavel FilipFoto: gov.ro

Amintim ca Igor Dodon, a anuntat joi ca a promulgat legea privind trecerea de la sistemul de vot uninominal la cel mixt, desi mai multe persoane au protestat in fata Parlamentului fata de modificarea sistemului de vot, iar Comisia de la Venetia si UE au cerut Moldovei sa nu renunte la votul uninominal.

"Schimbarea acestui sistem e un drept al Parlamentului. E schimbarea unui sistem democratic cu alt sistem democratic. Nu e nimic iesit din comun. Ceea ce e iesit din comun este distorsionarea realitatii a celor care au dus mesajul la Bruxelles complet diferit. Romania si-a modificat si ea de cateva ori sistemul de vot. Guvernul de la Chisinau va trebui sa fie mai atent sa explice de ce se intampla unele lucruri", a raspuns Tudose la intrebarea jurnalistilor despre sistemul mixt, potrivitAgora.md.

"Indiferen cum sunt alesi cei alesi si ce tip de guvern sustin, e importanta continuitatea in proiecte. Atata timp cat e un Parlament democratic care numeste un Guvern stabil - si vedem ca e stabil - lucrurile sunt in regula", a mai adaugat premierul roman.