Pompierii mehedinteni continua actiunea de stingere a incendiului din Masivul Domogled, numarul focarelor fiind mai mic decat in primele doua zile ale interventiei. Unul dintre dispozitivele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mehedinti supravegheaza baza masivului pentru ca focul sa nu se extinda la padurea de foioase din apropiere, informeaza News.ro.

"Continuam misiunea cu 30 de pompieri si 15 padurari. Focul nu mai arde concentrat, existand riscul aparitiei altor focare din cauza jarului aprins. La fata locului, s-au format doua dispozitive de actiune, unul pentru stingerea incendiului si altul la baza muntelui pentru a proteja padurea de foioase din apropiere", a declarat, pentru News.ro, Raluca Tirca, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mehedinti.

Incendiul din Parcul Natural Domogled a izbucnit marti seara, pe cele trei varfuri, zona fiind supravegheata initial cu un elicopter.

Miercuri dimineata, peste 70 de pompieri si lucratori silvici au inceput interventia la fata locului pentru stingerea focarelor.

Intrucat terenul nu a permis actiunea cu autospecialele cu apa si spuma, pompierii mehedinteni au fost nevoiti sa apeleze la sacii stingatori pe care ii alimenteaza cu apa de la o autospeciala din statiunea Baile Herculane.

De asemenea, a fost utilizat si un elicopter dotat cu un sistem Bambi Bucket pentru a sprijini interventia de la sol a pompierilor mehedinteni.