Politistul ucis in Gara Suceava (Burdujeni), Sorin Viziteu, se afla in timpul serviciului in momentul in care a fost injunghiat, suspectul fiind retinut, un tanar de 23 de ani, din localitatea Mironu si care ar fi recidivist, informeaza Agerpres.

Potrivit unor surse oficiale, tanarul ar fi recidivist, acesta executand o condamnare pentru acte de violenta in Spania. El se intorsese recent acasa.

Potrivit primelor date ale anchetei, tanarul l-ar fi atacat cu un cutit, apropiindu-se prin spate pe politist, si l-a injunghiat, provocandu-i mai multe rani la gat si pe corp. Martorii au relatat ca politistul a incercat sa se apere, dar nu a avut nicio sansa, in conditiile in care, desi era doborat la pamant, agresorul continua sa-l injunghie.

In zona a intervenit imediat un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ), care a incercat resuscitarea politistului, dar nu a putut decat declara decesul.

In momentul producerii tragediei, agentul sef Sorin Vezeteu era de serviciu in Postul de Politie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni.