Mihai Tudose face, vineri, o vizita oficiala in Moldova, unde va avea convorbiri cu primul-ministru Pavel Filip si presedintele Parlamentului, Andrian Candu. In programul oficial al vizitei premierului nu este trecuta o intrevedere cu presedintele Igor Dodon. Cei doi sefi de Guvern se vor intalni la ora 10.00, la sediul Guvernului din Chisinau, pentru discutii tete-a-tete, urmate de convorbiri in plenul celor doua delegatii guvernamentale, potrivit news.ro.

La ora 11.25, Mihai Tudose si Pavel Filip vor sustine o conferinta de presa comuna, apoi Tudose va participa la ceremonia de donare a 96 de microbuze scolare acordate de Guvernul Romaniei autoritatilor din Republica Moldova. La ora 13.00, premierii roman si moldovean vor fi prezenti la un dejun de lucru, dupa care Tudose se intalneste, de la ora 15.00, cu presedintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu.

Tudose nu are programata o intrevedere cu presedintele pro-rus al Moldovei, Igor Dodon.

Intalnirea dintre premierii celor doua tari a fost convenita imediat dupa ce Mihai Tudose a devenit prim-ministru. Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a purtat o prima discutie telefonica cu noul prim-ministru de la Bucuresti pe 30 iunie, iar cei doi oficiali au stabilit sa aiba o intrevedere "in timpul apropiat", relata Deschide.md.