Guvernul a aprobat un proiect de hotarare privind revizuirea indicatorilor tehnico-economici ai stadionului de fotbal din Craiova, aflat in faza de executie pe locatia vechiului stadion Ion Oblemenco. Saptamana trecuta, gazetele sportive aratau ca stadionul a fost costruit gresit si de aceea este nevoie de modificarea indicatorilor tehnico-economici. Astfel, constructia va suferi modificari fata de planul initial, chiar daca in acest moment, gradul de realizare este in prezent de aproximativ 95%.

Prosport arata saptamana trecuta ca "arena de 52 de milioane de euro a fost construita gresit, iar acum trebuie reproiectata si reparata!". Vezi aici articolul din Prosport.

"Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii "Complex sportiv Craiova- stadion de fotbal" au fost aprobati, pentru prima data, prin HG 900/2014.

Necesitatea revizuirii acestora a aparut in urma implementarii solutiilor optimizate si adaptate la situatia din teren, dar si pentru a se raspunde cerintelor pentru asigurarea conditiilor necesare desfasurarii competitiilor sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League si UEFA Europa League, FRF- Liga I si a altor competitii interne de fotbal sau meciuri de rugby cu public national/de peste hotare, in variantele Rugby League City si Rugby Union.

Modificarile fata de conceptul initial includ: numarul de niveluri (P+6E fata de P+M+4E prevazute anterior); introducerea unui inel perimetral pentru rezolvarea problemelor de acces si evacuare a publicului in situatii de urgenta, potrivit avizului ISU, ceea ce a marit suprafata construita cu 7000mp; amplasarea a 4 studiouri outdoor la ultimul nivel al cladirii, cu vizibilitate 180 de grade si unghi de filmare corespunzator; marirea adancimii de fundare si cresterea numarului de piloti forati, din cauza panzei freatice ridicate- fapt constatat in urma studiului geotehnic de detaliu, efectuat dupa demolarea vechiului stadion Ion Oblemenco", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Guvernul sustine ca la sfarsitul lunii august va fi efectuata receptia la terminarea lucrarilor, urmand ca ulterior beneficiarul sa demareze procedurile de autorizare specifice. "Intrucat au fost facute economii pe parcursul executiei, gratie optimizarii solutiilor tehnice, dotarilor si utilajelor necesare functionarii stadionului, nu a crescut valoarea avizata totala a investitiei, care se ridica la 239.979.000 lei (52.656.000 euro), incluzand TVA, fata de 241.634.000 lei, suma avizata prevazuta initial. Finantarea provine de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAPFE, iar 10% din suma reprezinta cofinantare din partea Consiliului Local Craiova", se mai arata in comunicat.