Procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga a declarat joi, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca banii despre care Laura Codruta Kovesi spune ca au fost gasiti in brioul sau proveneau de la un denuntator, pentru organizarea unui flagrant, si erau inseriati, fotografiati si sigilati.

Aceasta a declarat, dupa ce procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat Inspectiei Judiciare sa efectueze cercetari cu privire la activitatea procurorului Mihaiela Moraru-Iorga, ca "s-a incercat realizarea unui prim flagrant si nu s-a reusit" iar "denuntatorul cerut ca banii sa ramana la dosar".

"Erau sigiliati, in fisetul unuia dintre politisti", a spus aceasta, mentionand ca "de regula banii pentru flagrant sunt pusi la dispozitie de denuntator".

DNA acuza ca "intr-un dosar in lucru s-a identificat suma de 398.400 lei primita de la o persoana fizica. In procesul verbal, intocmit in acest sens, nu s-a precizat natura sumei de bani si nu a fost inregistrata in Registrul de evidenta a valorilor si corpurilor delicte pentru a fi depusa la camera de corpuri delicte, conform prevederilor legale. De precizat ca, desi Directia Nationala Anticoruptie dispune de un fond de flagrant de 2 milioane lei, potrivit dispozitiilor art. 4 alin. 4 din OUG 43/2002, suma respectiva nu era destinata pentru o activitate operativa deoarece nu exista niciun document din care sa rezulte ca au fost solicitati bani din fondul de flagrant si nici nu i-au fost pusi la dispozitie".

In opinia procuroarei, insa, este vorba de o incercare de "decredibilizare" a sa. In ceea ce priveste existenta unor ceasuri de aproape 70.000 de lei si a unui stilou de peste 8.000 de lei in biroul sau, Mihaiela Moraru-Iorga a precizat ca fusese "instituit sechestru asigurator" pentru aceste bunuri si exista si un "proces verbal".

In plus, a argumentat procuroarea, Sectia a II-a "nu are un birou de corpuri delicte si nu are unde sa pastreze astfel de lucruri de valoare".

Aceasta a mai sustinut ca i s-a restrictionat accesul in DNA si nu a fost lasata sa intre in biroul sau.