Procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga: Cei aproape 400.000 lei proveneau de la un denuntator, pentru organizarea unui flagrant, erau inseriati si sigilati
Aceasta a declarat, dupa ce procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat Inspectiei Judiciare sa efectueze cercetari cu privire la activitatea procurorului Mihaiela Moraru-Iorga, ca "s-a incercat realizarea unui prim flagrant si nu s-a reusit" iar "denuntatorul cerut ca banii sa ramana la dosar".
"Erau sigiliati, in fisetul unuia dintre politisti", a spus aceasta, mentionand ca "de regula banii pentru flagrant sunt pusi la dispozitie de denuntator".
DNA acuza ca "intr-un dosar in lucru s-a identificat suma de 398.400 lei primita de la o persoana fizica. In procesul verbal, intocmit in acest sens, nu s-a precizat natura sumei de bani si nu a fost inregistrata in Registrul de evidenta a valorilor si corpurilor delicte pentru a fi depusa la camera de corpuri delicte, conform prevederilor legale. De precizat ca, desi Directia Nationala Anticoruptie dispune de un fond de flagrant de 2 milioane lei, potrivit dispozitiilor art. 4 alin. 4 din OUG 43/2002, suma respectiva nu era destinata pentru o activitate operativa deoarece nu exista niciun document din care sa rezulte ca au fost solicitati bani din fondul de flagrant si nici nu i-au fost pusi la dispozitie".
In opinia procuroarei, insa, este vorba de o incercare de "decredibilizare" a sa. In ceea ce priveste existenta unor ceasuri de aproape 70.000 de lei si a unui stilou de peste 8.000 de lei in biroul sau, Mihaiela Moraru-Iorga a precizat ca fusese "instituit sechestru asigurator" pentru aceste bunuri si exista si un "proces verbal".
In plus, a argumentat procuroarea, Sectia a II-a "nu are un birou de corpuri delicte si nu are unde sa pastreze astfel de lucruri de valoare".
Aceasta a mai sustinut ca i s-a restrictionat accesul in DNA si nu a fost lasata sa intre in biroul sau.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
De indata ce citesti asa ceva intr-o stire, tragi apa.
bani,bunuri si trafic de influenta.Fara o justitie dreapta,
aceiasi pentru toti, Statul Roman nu exista.A se revedea cazurile recente Mazare si Varanul!
cine dreaq da spaga in cash 49 de bani?