Kovesi cere Inspectiei Judiciare verificari privind activitatea procurorului Mihaiela Moraru-Iorga / Bani si bunuri - neinregistrate in evidente / In biroul procuroarei au fost gasite ceasuri evaluate la 67.631,49 lei si un stilou de 8.117 lei
Intr-un raspuns al DNA transmis la solicitarea Agerpres se arata ca unele situatii fac referire la neinregistrarea in evidente a unei sume de bani si a unor bunuri, acestea din urma fiind gasite in biroul procurorului Mihaiela Moraru-Iorga.
Potrivit sursei citate, la data de 4 iulie, prin ordinul sefului DNA, avand in vedere hotararea Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii de aviz favorabil, s-a dispus revocarea din functia de procuror in cadrul DNA, nivel central, a Mihaielei Moraru Iorga, prin ordinul Laurei Codruta Kovesi fiind numita comisia de inventariere a dosarelor aflate in lucru si verificarea dosarelor repartizate procurorului in cauza din perspectiva ritmicitatii, dispozitiilor legale si Regulamentului de ordine interioara al institutiei.
In acest context, au rezultat mai multe situatii care au fost transmise Inspectiei Judiciare pentru a analiza incidenta abaterilor disciplinare, arata DNA, dand cateva exemple.
'Intr-un dosar in lucru s-a identificat suma de 398.400 lei primita de la o persoana fizica. In procesul verbal, intocmit in acest sens, nu s-a precizat natura sumei de bani si nu a fost inregistrata in Registrul de evidenta a valorilor si corpurilor delicte pentru a fi depusa la camera de corpuri delicte, conform prevederilor legale. De precizat ca, desi Directia Nationala Anticoruptie dispune de un fond de flagrant de 2 milioane lei, potrivit dispozitiilor art. 4 alin. 4 din OUG 43/2002, suma respectiva nu era destinata pentru o activitate operativa deoarece nu exista niciun document din care sa rezulte ca au fost solicitati bani din fondul de flagrant si nici nu i-au fost pusi la dispozitie', se precizeaza in raspunsul DNA.
Conform sursei citate, intr-un alt dosar aflat in lucru au fost identificate bunuri, respectiv ceasuri evaluate la 67.631,49 lei si un stilou in valoare de 8.117 lei, ridicate cu ocazia unei perchezitii, care nu au fost inregistrate in Registrul de evidenta a valorilor si corpurilor delicte.
'Verificand evidentele sectiei se constata ca bunurile au fost ridicate cu ocazia unei perchezitii domiciliare efectuate in cursul urmaririi penale la un inculpat care a fost trimis in judecata. In rechizitoriu este mentionat procesul verbal de aplicare a sechestrului pentru 8 ceasuri si un stilou, identificate cu marca si serie constructiva (ceasuri evaluate la 67.631,49 lei si stiloul 8.117 lei), cu precizarea ca acestea au fost depuse la camera de corpuri delicte a DNA, fapt ce nu corespunde adevarului, deoarece, asa cum am mentionat, bunurile au fost gasite in biroul doamnei procuror. Asadar, au fost incalcate dispozitiile Codului de procedura penala si dispozitiile art. 102 pct.10 din Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la inregistrarea in Registrul de evidenta a valorilor si corpurilor delicte - R11 si pastrarea in loc special amenajat pana la solutionarea cauzei de catre instanta', mentioneaza DNA.
Potrivit sursei citate, intr-o cauza penala in care erau cercetate mai multe persoane, procurorul a solicitat si obtinut declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului necesar urmaririi penale fata de una dintre persoane, iar dupa obtinerea avizului, a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de persoana respectiva la o zi dupa implinirea termenului de prescriptie, 'imprejurare care genereaza consecinte asupra intregii cauze'.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Prin insusi modul de selectie, DNA nu poate atrage decat otrepe psihopate, frustrate profesional; acum vedem ca si modul intern de lucru a fost intotdeauna gangsteresc, specific mafiei. Interviurile recente ale "ostracizatilor de noua ordine" ne arata si o alta fateta: mai nene, astia de la DNA sunt PROSTI in cel mai pur sens al cuvantului. E normal sa-i fi ales pe spranceana Basescu si Kovesi pentru ca psihopatii astia incompetenti sunt si fuduli..exact omul nou, basist (vezi si cazul Boureanu!). Deasemenea e normal ca un sistem securist precum cel basist sa scoata in fata astfel de exemplare.
Revenind, nu am nicio mila pentru Mihaiela Moraru-Iorga sau oricare de acolo, indiferent ca se aresteaza intre ei pe nedrept, ca jigodia mai mare o asupreste pe aia mica. Mai mult decat atat, sper sa se sfartece intre ei numai cu jigodisme d'astea pe care le-au folosit din plin impotriva cetatenilor fara aparare. Asadar "la mai multe probe masluite" ... ajung sa spun "Bravo Luluta!"
DNA, cloca aia de acolo trebuie deratizata de urgenta. Daca-i mai pasa cuiva de Justitie in tara aia.
Eu stiam ca in orice institutie publica se face o predare-primire la venire-plecare.
Acuma pot sa spuna ca au gasit si cadavre in descompure prin dulapurile doamnei.
Iar daca este adevarat e si mai grav, arata puterea discretionara pe care o au procurorii azi dar si convingerea ca pot face orice in totala impunitate.
In alta ordine de idei, cinstita si onorabila Kovesi n-a lasat-o pe Iorga sa-si predea nimic din biroul de la DNA si uite la ce situatie s-a ajuns, cum s-o credem pe madam daca nu s-a facut un proces verbal de predare-primire?
daca totul ramane la faza asta degeaba mai avem dna, putem sa-l dam la bulgari, peste prut sau, de ce nu, la ambasadele alea care l-au premiat cu ghiotura. da asa, de o curiozitate personala. numai in sertarele astora doi cercetati [co o sa gaseasca si la tulus ceva senvisuri nemancate prin sertare] exista pisici moarte?
Serios acum, daca la rafuieli interne procurorii DNA planteaza bunuri si bani in propriile birouri, ce se intampla in achetele penale?
Au ajuns de rasul bufnitelor.
Vi se pare normal?
Mie nu.