Metrorex isi cere scuze pentru imbulzeala din statii si spune ca va schimba designul biletelor dupa incheierea lucrarilor la sistemele de acces
Ce spune compania:
"Metrorex prezinta scuze calatorilor pentru disconfortul creat urmare a aglomeratiei inregistrate in statiile unde se efectueaza lucrarile de control-acces si face apel la intelegerea acestora, pentru evitarea intrarii in statie a unui volum foarte mare de persoane.
Metrorex a luat masuri pentru deplasarea in siguranta a calatorilor in perioada lucrarilor de modernizare a instalatiilor de control acces.
Astfel, ca urmare a situatiilor de supraaglomerare semnalate la orele de varf, au fost alcatuite echipe mixte din angajatii Metrorex si personal de paza, pentru acordare de asistenta si indrumarea calatorilor. Fiecare agent de statie este prezent in aceste zone aglomerate, pentru a transmite Dispeceratului Central evolutia situatiei din teren si luarea de masuri in functie de situatia data.
In plus, numarul portilor de acces in statie a fost marit si s-a avut in vedere modificarea fluxurilor de intrare-iesire in functie de traficul de calatori pe intervale orare. Pentru a inlesni accesul calatorilor in statie, au fost afisate pictograme cu modul corect de utilizare a cartelelor.
Totodata, Metrorex transmite ca lotul existent si functional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrarilor de modernizare control-acces".
Sute de calatori au asteptat, marti dupa-amiaza, minute in sir sa coboare la statia de metrou Pipera din cauza aglomeratiei produse dupa introducerea noilor sisteme de acces.
Aglomeratie a fost si in aceasta dimineata, in mai multe statii de metrou in care au inceput lucrarile de modernizare a intrarilor, potrivit Digi 24.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Daca va fi peste tot la fel, atunci va fi mai bine.
Problemele reale sunt:
1.Pentru anumite statii (Pipera, Aurel Vlaicu, Victoriei, Unirii, Dristor) la orele de varf s-a depasit capacitatea maxima de preluare, de asta e om langa om. Metroul nu are nici el capacitate infinita.
2.Noile sisteme sunt frumoase, elegante, dar mai putin rapide decat cele vechi. Pana se valideaza calatoria si pana se deschid/inchid usile, timpul este cam dublu. In cazul acestor statii supraglumerate nu e greu de inteles consecintele....
1) fanta de introducere a biletului trebuia sa fie mult mai larga si cu forma specifica care ajuta biletul sa intre unde trebuie.... multe persoane se chinuie sa nimereasca gaura
2) aparatele trebuiau sa fie mai inalte cu fanta pentru bilet pusa in fata nu foarte jos... eu trebuie sa ma aplec ca sa pot introduce biletul cum trebuie
3) aparatele sunt foarte groase... trebuiau sa fie mult mai subtiri si astfel mai puneau in plus unul sau doua la fiecare intrare
4) bonus: biletul ar trebui sa mearga introdus in orice directie sau sa fie suficienta apropierea (macar abonamentele)... vai ce futurist sunt!
concluzie: degeaba arata mai bine daca sunt muuult mai greu de folosit!
:)))))
De asemenea, aglomeratia se produce deoarece o cartela poate fi introdusa doar in patru pozitii/feluri in aparat, iar calatorii o incearca si pe a cincea.
Chiar daca, sa presupunem, erau sarite de cite un calator pe luna, in cit timp se amortizeaza aceasta afacere?
Eu vad 2 probleme: 1. fanta de introducere a cartelei este ingusta si uneori e mai greu de nimerit gaura :))....2 timpul de validare a cartelei, deschiderea si inchiderea acelei "usi" dureaza mai mult comparativ cu vechiul sistem.
Marti unul din aparate afisa defect...la 2 zile de la instalare.