Sase restaurante si o unitate de tip fast-food de pe litoral au fost amendate la sfarsitul saptamanii de catre inspectorii sanitar-veterinari cu 16.000 de lei, printre neregulile gasite fiind nerespectarea conditiilor de igiena in spatiie de productie si depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, anunta News.ro.

Potrivit uni comunicat al ANSVSA, la sfarsitul acestei saptamani, inspectorii sanitar-veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 56 de unitati din Navodari, Mamaia, Eforie, Costinesti si Mangalia.

"In urma acestor controale s-au constatat unele deficiente cu privire la: comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie, etichetarea si depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare", se arata in comunicatul ANSVSA.

Din cauza neregulilor constatate, sase restaurante si o unitate tip fast food au fost amendate, valoarea totala a sanctiunilor fiind de 16.000 de lei.

Directorul ANSVSA, Geronimo Branescu, spune ca nu amenzile sunt scopul acestor controale, ci reducerea numarului de cazuri de toxiinfectii alimentare: "Avem o activitate destul de intensa pe litoral, in primul rand pentru ca este inceput de vacanta si nu intotdeauna agentul economic isi intra de la bun inceput in capabilitati. Pentru noi, nu amenda este un scop in sine, nu asta ne-o dorim, amenda este o forma corectiva, pe care o aplicam atunci cand nu sunt respectate conditiile de siguranta alimentara. Avem si agenti economici, care, desi au fost amendati si le-a fost suspendata sau interzisa activitatea, continua sa vanda, dar ei intra astfel sub incidenta zonei penale. Din punctul nostru de vedere, scopul nostru declarat este acela de a reduce pe cat posibil riscul aparitiei de toxiinfectie alimentara. Nu amenzile, nu confiscarile sunt scopurile noastre, ci reducerea numarului de cazuri de toxiinfectii alimentare."