Un nou protest, intitulat "NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!" este anuntat pentru duminica seara in Piata Victoriei. Manifestantii ar urma sa mearga in mars din fata sediului Guvernului spre sediul PSD. Ca si la precedentele marsuri de protest, de duminicile trecute, mobilizarea pentru protest s-a facut pe pagina de Facebook a comunitatii Coruptia ucide. Primaria Capitalei a refuzat insa sa autorizeze marsul de protest de duminica, motivul oficial fiind acela ca "in Piata Victoriei, la data si intervalele orare mentionate, se desfasoara alta adunare publica declarata si analizata anterior", fara a preciza care este aceasta. Contactati de Hotnews.ro, reprezentantii Primariei Capitalei nu au oferit un raspuns, pana la ora publicarii acestei stiri.

Protestul Nu vrem sa fim o natie de hotiFoto: Facebook - Coruptia ucide

Raspunsul Primariei Capitalei la cererea de autorizare a marsului de protest (sursa: Coruptia ucide / Facebook):

Primaria Capitalei a mai aratat, in raspunsul la cererea de autorizare a marsului de protest, publicat pe pagina de Facebook Coruptia ucide, ca "in procesul verbal incheiat in sedinta comisiei din data de 14.07.2017, s-a consemnat faptul ca desfasurarea adunarii publice ar stanjeni folosirea normala a drumurilor publice si a transportului in comun, iar deplasarea pe contrasens pe o singura banda de circulatie nu asigura protectia participantilor la manifestatie. Drept pentru care, in conformitate cu prevederile art. 10 alin. 1, din Legea 60/1991 republicata, se interzice desfasurarea adunarii publice in conditiile sus mentionate".

Organizatorii marsului de protest dau de inteles ca, chiar si in aceste conditii, manifestatia de duminica va avea loc.

Marsul de protest "NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!" este programat duminica, intre orele 20:00 si 23:00, cu plecare din Piata Victoriei spre sediul PSD.

Proteste similare sunt anuntate duminica seara si la Cluj, Timisoara, Constanta, Galati si Iasi.