Parchetul General a precizat vineri, dupa articole aparute in presa, ca a fost inregistrata o plangere formulata de Romanian Community Coalition impotriva unui procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (Jean Uncheselu, n.r.) si precizeaza ca intr-un dosar care viza aceleasi aspecte s-a dispus de catre DNA netrimiterea in judecata.

"Pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost inregistrata o plangere formulata de Romanian Community Coalition ce a fost repartizata spre solutionare Sectiei de urmarire penala si criminalistica, fiind in prezent in analiza", precizeaza Parchetul General, intr-un comunicat.

Parchetul subliniaza insa ca, "in urma verificarilor efectuate a rezultat ca un dosar ce viza aceleasi aspecte cuprinse si in prezenta plangere a fost solutionat de catre Directia Nationala Anticoruptie, in cauza fiind dispusa o solutie de netrimitere in judecata".

Reactia vine dupa ce Antena 3 scria in urma cu o zi ca "procurorul preferat al sefei DNA Laura Codruta Kovesi va fi anchetat de Parchetul General, dupa ce pe numele lui s-a depus o plangere penala".

Acesta ar fi fost reclamat, potrivit sursei citate, ca "ar fi primit 10.000 de euro mita intr-un dosar, iar acuzatiile sunt luare de mita si abuz in serviciu".