Seful PSD, Liviu Dragnea, a precizat vineri ca nu sustine impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane, dupa ce consilierul premierului, Eugen Teodorovici, a anuntat in urma cu o zi ca va formula o propunere de impozitare a puternicei BOR.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

"Eu zic totusi sa incercam sa mai pastram niste institutii in Romania ... cel putin sa le ajutam sa reziste", a raspuns Dragnea, la intrebarile ziaristilor, inainte de a sublinia: "Nu sustin aceasta varianta".

Chestionat daca acest subiect a fost discutat in coalitia de guvernare, presedintele PSD a precizat: "Nu s-a discutat in coalitie si nici nu vreau sa discut despre asta"

Teodorovici, fost ministru de Finante, a fost intrebat joi seara, invitat la emisiunea "In fata ta" de la Digi24, daca va initia demersurile de impozitare a Bisercii Ortodoxe. Acesta a raspuns ca este vorba despre o discutie "cu BOR pentru a gasi o cale comuna, de comun acord, cu cei din Biserica, pentru o astfel de abordare".

"Fie sa retrocedam ce au de retrocedat, si atunci gasim o cale de impozitare, pentru ca mi se pare normal..." a continuat acesta, subliniind ca, daca se calculeaza cu cat a finantat statul roman Biserica in ultimii 27 de ani "o sa vedem ca sunt sume foarte importante".