Primaria Capitalei vrea sa acorde familiilor un ajutor financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu handicap

de I.B.     HotNews.ro
Vineri, 14 iulie 2017, 7:28 Actualitate | Esenţial


Primaria Capitalei vrea sa acorde, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, un ajutor financiar in valoare de 1.000 de lei pentru copiii cu handicap, cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul in Bucuresti, conform unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), potrivit news.ro.

Potrivit proiectului de hotarare, suma de 1.000 de lei va fi acordata doar prin virament bancar, in fiecare luna, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din cadrul Primariei Capitalei, in baza unui dosar care va contine certificatul de nastere al copilului, in original si copie, pentru copiii de pana in 14 ani sau buletinul, in cazul copiilor de peste 14 ani, actul de identitate al reprezentantului legal in original si copie, actul de identitate al celuilalt parinte in original si copie sau copie de pe certificatul de deces, copie a certificatului de casatorie al parintilor sau hotararea de divort, certificatul de incadrare in grad de handicap in original si copie, extrasul de cont si o cerere tip, iar pentru cazurile exceptionale, decizia tutorelui si actul de identitate in original si copie sau hotararea centrului de plasament si actul de identitate al asistentului maternal in original si copie.

Dosarul cu documentele doveditoare trebuie depus la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, putand beneficia de cei 1.000 de lei copiii de pana in 18 ani cu handicap, cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti.


582 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Ce inseamna handicap? (Vineri, 14 iulie 2017, 8:01)

  BEDE [utilizator]

  Un handicap poate fi considerat si acela de a fi analfabet functional. Atunci sa vezi ce de bani ar trebui sa le dea!
  Parca vad ca se vor inmulti handicapatii.
  Si, in fond, nu exista alte organisme care se ocupa de handicapati? Trebuie neaparat sa se bage primaria? Parca Firea asta vrea un cumul de functii cum nu s-a mai vazut de pe vremea lui Ceausescu. Ar mai trebui sa ceara sa administreze si o armata a Bucurestiului!
 • 0 (0 voturi)    
  face mai mult rau decat bine (Vineri, 14 iulie 2017, 8:12)

  Dedalus [utilizator]

  Astfel de ajutoare fac mai mult rau decat bine, pentru ca:
  a) cresc sentimental de neajutorare al beneficiarilor, producand dependenta si depresie
  b) abat atentia de la problema reala- anume aceea de a oferi acestor copii un loc util in societate, de a-I face sa-si implineasca visurile.

  Cred ca lucrul cel mai bun ar fi sa fie stimulat mediul privat sa deruleze cercetari si sa ofere sprijin acestor copiii, pentru a-I integra cat mai bine in societate.

  O solutie ar fi spre exemplu infiintarea de ateliere atasate diverselor facilitati ale Primariei (spatii verzi, statie de epurare etc.). In acestea copii ar putea sa beneficieze de educatie extrascolara in mod gratuity. Pe partea de asistenta directa, acesti copiii ar putea beneficia spre exemplu de gustari in timpul atelierelor si de haine "de ;ucru" :-)).

  In proiect ar putea fi atrase firmele private interesate, astfel incat de fapt sa pregateasca profeesional eventualul lor viitor personal.

  =====

  Dar asemenea solutii integrative nu se incadreaza in politica de imagine, nu sunt socialiste/comuniste si nici nu pot cumpara atat de multe voturi cate cumpara asistenta directa.
 • +1 (1 vot)    
  S-au scos, membrii pedesere!!! (Vineri, 14 iulie 2017, 9:28)

  complet_retard [utilizator]

  Este de ajuns sa prezinte carnetul de Partid.
  Aceasta practic certifica un IQ sub 35, ori acest handicap mental sever este congenital, asa ca alocatia este garantata pentru copii lor!


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version