Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca a discutat atat cu cabinetul Grindeanu cat si cu Guvernul condus de Mihai Tudose, si "toti au promis ca vor face tot ce e necesar pentru a demara in timp utili achizitiile" pentru Armata romana, pentru a se atinge bugetul de 2% din PIB.

Klaus Iohannis si Donald TrumpFoto: Presidency.ro

"Este o chestiune pe care am discutat-o si cu guvernul dinainte, si cu guvernul actual. Toti au promis ca vor face tot ce e necesar pentru a demaratin timp utili achizitiile. Astept sa se intample", a comentat seful statului, la intrebarile ziaristilor, in timp ce vizita baza aeriana Mihail Kogalniceanu.

Iohannis a precizat ca, la aceasta baza, a avut ocazia sa vada o unitate de rachete Patriot instalata aici.

Presedintele a precizat, tot la intrebarile ziaristilor legate de posibilitatea cumpararii sistemului de racheta defensiv Patriot, de catre Romania, ca "noi am lansat o solicitare principiala catre partea americana", in urma careia a fost publicata pe site-ul Departamentului american de Stat acordul pentru o posibila vanzarea catre tara noastra in valoare de 3.9 miliarde de dolari.

Aceasta nota urmeaza sa parcurga pasii urmatori de aprobare, "dupa care vor incepe negocierile", a aratat Klaus Iohannis.

"Cand vom avea un rezultat clar il vom da publicitatii", a adaugat acesta.