Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul unei paciente in varsta de 53 de ani, care a lesinat intr-o statie de autobuz la scurt timp dupa ce fusese externata, femeia decedand apoi in spital.

'Sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa', a declarat joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Femeia s-a prezentat sambata la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui, unde familia acuza ca ar fi fost tratata superficial, aceasta suferind un accident vascular cerebral intr-o statie de autobuz, la scurt timp de la externarea facuta in aceeasi zi.

Rudele sustin faptul ca femeia s-a prezentat la spital cu hipertensiune, dureri de cap si constipatie, fiind externata dupa cinci ore, timp in care i s-au facut doar niste analize si o clisma, fara ca aceasta sa fie consultata de un medic neurolog.

Dupa ce a suferit accidentul vascular cerebral, femeia a fost adusa din nou la spital, internata in sectia de Neurologie si transferata ulterior la Sectia Anestezie Terapie Intensiva, unde a decedat dupa patru zile.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, in cadrul unitatii medicale a fost demarata o ancheta administrativa.

Si Directia de Sanatate Publica Vaslui a demarat o ancheta in acest caz.