O eleva din judetul Botosani care a obtinut media 1 la evaluarea nationala a fost admisa la un liceu din Saveni, in timp ce alti sase elevi cu medii de admitere peste 5.00 nu au prins loc la liceu, pentru ca au bifat prea putine optiuni pe fisa de inscriere, potrivit News.ro.

La 25 de specializari de la licee din judetul Botosani ultima medie de admitere a fost mai mica de 4.

La Liceul "Dr. Mihai Ciuca" din Saveni, specializarea mate-info, s-a intrat si cu 2.10, aceasta medie fiind obtinuta de o eleva care a urmat cursurile unei scoli gimnaziale din localitate. Tanara a avut media 1 la evaluarea nationala, in timp ce media din timpul anilor de studii a fost 6.50.

Un numar de 12 elevi cu medii de admitere intre 2 si 3 au fost repartizati la licee din judetul Botosani.

La liceele tehnologice din Todireni si Plopenii Mari, la specializarea industrie textila si pielarie, nu s-a ocupat niciun loc.

Potrivit conducerii ISJ Botosani, cinci elevi care au avut medii de admitere de peste 5 nu au fost repartizati la niciun liceu, intrucat au bifat prea putine optiuni pe fisa de inscriere.

Cea mai mare ultima medie de admitere s-a inregistrat la Colegiul "Mihai Eminescu" din Botosani, respectiv 9.24 la mate-info. La acelasi colegiu, la specializarea stiinte ale naturii, ultima medie a fost 9.24.