Judecatorii Curtii Constitutionale au respins sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu privind secretul votului la motiunea de cenzura pentru ca modalitatea concreta de exercitare a votului secret cu bile excedeaza competentei Curtii Constitutionale, iar fostul premier Sorin Grindeanu nu avea dreptul de a sesiza in acest caz, precizeaza CCR intr-un comunicat transmis miercuri, potrivit Agerpres.

"Curtea a retinut, in esenta, ca autorul cererii nu avea dreptul de a sesiza CCR in aceasta problema, iar, pe de alta parte, ca modalitatea concreta de exercitare a votului secret cu bile excedeaza competentei Curtii Constitutionale. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului", argumenteaza CCR in comunicatul citat.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, miercuri, ca inadmisibila sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu prin care semnala faptul ca nu a fost respectat secretul votului la motiunea de cenzura din 21 iunie, fapt care a dus la un conflict de natura constitutionala intre puterile statului prin efectul motiunii asupra cabinetului sau.

Fostul premier Sorin Grindeanu a trimis pe 29 iunie o sesizare Curtii Constitutionale in care semnaleaza ca nu a fost respectat secretul votului la motiunea de cenzura din 21 iunie.

Grindeanu a reclamat Curtii Constitutionale faptul ca unii parlamentari au votat motiunea de cenzura cu bilele la vedere, fapt ce contravine prevederilor din Regulamentul activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, care prevede explicit votul secret pentru motiunile de cenzura.

"Exercitarea mandatului de catre deputati si senatori, aflati in serviciul poporului, trebuie sa fie caracterizata, intre alte exigente, de respectarea principiului legalitatii si al bunei-credinte, prin exprimarea votului in stricta concordanta cu interesele electoratului care a acordat mandatul respectiv si cu convingerea proprie a parlamentarului", a scris Grindeanu.