Politistii fac, miercuri dimineata, perchezitii la sediile mai multor firme si la locuintele unor persoane suspectate ca prin intermediul a 13 societati comerciale ar fi creat un circuit fiscal fictiv, ar fi dedus in mod nelegal TVA si s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit, bugetul de stat fiind prejudiciat cu aproape 14 milioane de lei, anunta News.ro.

Potrivit Politiei Romane, politistii de investigare a criminalitatii economice de la Politia Judeteana Prahova, impreuna cu procurori, fac patru perchezitii in Bucuresti si in judetul Ilfov.

Conform sursei citate, in perioada 2010 - 2015 suspectii ar fi creat un circuit fiscal fictiv, prin intermediul a 13 societati comerciale, pentru sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat. In baza facturilor fictive de achizitii emise de firme, persoanele vizate ar fi dedus in mod nelegal TVA si s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit, bugetul de stat fiind prejudiciat cu 13.818.177 de lei.

Ulterior, prin intermediul societatilor, au fost spalate diverse sume de bani prin mai multe operatiuni financiare constand in transferuri bancare, urmate de retrageri imediate.