Trei turiste aflate marti seara pe un traseu montan in masivul Bucegi, intre cabana Padina si statiunea Bran, au cerut sprijinul Salvamontului si Jandarmeriei montane pentru a ajunge in siguranta la baza muntelui, fiind la aproximativ doua ore de mers fata de statiunea Bran, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov, Ciprian Aldea, citat de Agerpres.

"Turistele au apelat numarul de urgenta 112 miercuri seara la ora 21,00, precizand ca nu sunt in pericol iminent, doar ca sunt epuizate fizic si pareau a fi panicate ca nu pot ajunge in siguranta, fiind surprinse de conditiile meteo nefavorabile si intuneric. Echipele de interventie formate din trei jandarmi montani si trei salvamontisti s-au constituit rapid si in 45 de minute au plecat spre turiste", a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov.

Dupa un traseu de aproximativ o ora, folosindu-se si mijloacele auto din dotarea Jandarmeriei Brasov, s-a ajuns la cele trei femei.

Acestea nu prezentau nici un fel de traumatisme, fiind doar epuizate fizic. In jurul orei 23:00, echipele de salvatori au inceput deplasarea spre refugiul Salvamont Zanoaga, unde au ajuns in siguranta dupa o ora. Au ramas acolo pe timpul noptii, urmand sa coboare la baza muntelui miercuri dimineata.

"Desi pe toate canalele media a fost transmisa spre informare avertizare meteorologica de vreme instabila, se pare ca nu a fost luata in seama de cele trei turiste", a mai precizat purtatorul de cuvant al IJJ Brasov.