Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen este mai mult "o problema politica si de concurenta", a afirmat, marti, premierul Mihai Tudose, precizand ca a abordat acest subiect la intalnirile cu oficialii europeni de la Bruxelles, transmite Agerpres.

'Din punct de vedere a tot ceea ce va insemna Schengen, (...) speram ca in maxim doi ani (...) lucrurile sa fie rezolvate. La Schengen au fost si interlocutorii de acord ca, din punct de vedere tehnic, lucrurile sunt aproape gata, daca nu gata complet, fiind mai mult o problema politica si de concurenta. (...) Lucrurile s-au dus spre zona economica mai mult. Dar avem incredere ca vom depasi si acest moment', a declarat Tudose, la sediul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

Totodata, seful Executivului a spus ca Romania are sarcina de a asigura drumul proeuropean al Republicii Moldova.

'Nu trebuie sa uitam nicio clipa ca suntem o tara importanta a Uniunii Europene, dar suntem la marginea Uniunii Europene, la granita, si ca ne revine o sarcina imensa atat din punct de vedere al asigurarii drumului proeuropean al Moldovei, dar si din punct de vedere a tot ceea ce va insemna Schengen', a aratat Tudose.