Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta, Horia Constantinescu, a declarat marti, pentru Agerpres, ca in timpul controlului realizat la hoteluri din Eforie Nord, din portofoliul societatii THR Marea Neagra SA, a fost supus unor presiuni psihice din partea unui administrator al companiei, care l-a amenintat cu schimbarea din functie pentru intransigenta manifestata in actul de control.

"Azi am verificat impreuna cu o echipa ce control complexul turistic Diana, Minerva si Venus, din Eforie Nord, unitati aflate in portofoliul de active ale societatii comerciale THR Marea Neagra SA, si pentru ca la cele trei unitati de cazare, clasificate cu doua stele, pe care nu le merita, am dispus inchiderea a peste 40 de camere si a restaurantului-autoservire de la Hotelul Venus, pe care le-am putut verifica in baza normelor legale, directorul economic (...) m-a amenintat cu schimbarea din functie in cel mai scurt timp, folosind un ton amenintator, probabil in scopul de a ma intimida si a ma determina sa diminuez intransigenta manifestata in actul de control, pe care-l coordonez din aceasta functie", a afirmat Constantinescu.

Seful CJPC Constanta a precizat ca in urma controlului efectuat marti la Eforie Nord a acordat amenzi de aproximativ 27.000 de lei pentru obstructionarea verificarilor si pentru conditiile neconforme din cantina-restaurant Venus.

"Este inimaginabil ce conditii pot sa ofere atat la cazare, cat si la alimentatie publica aceia pe care i-am controlat azi la cele trei hoteluri si o unitate de alimentatie publica ale THR Marea Neagra. Nu este uman sa-ti bati joc de oameni si sa-i umilesti cu astfel de conditii pentru care le inchiriezi o camera cu cate 100 de lei pe noapte la cazare si sa-i injuri pe vecinii de la sud daca ofera conditii decente de banii astia. Toate camerele pe care le-am gasit deschise, peste 40, aveau asternuturi, perne si toate dotarile vechi de peste 20 de ani. Mobilierul este de la sfarsitul anilor '80, miroase a mucegai si urina inauntru, nu au plase contra tantarilor la geamuri, tamplaria este din lemn intretinut cu ulei ars in loc de vopsea. Saltelele au miros persistent de mucegai iar pernele sunt umplute cu melana. Eu asa ceva nu am mai intalnit demult in circuitul turistic autorizat. Unitatea de alimentatie publica autoservirea Venus are documentele in neregula de peste 10 ani iar mizeria este la ea acasa si acolo", a afirmat seful CJPC Constanta.