Profit.ro: Fiul lui Dragnea isi trece ferma de porci din Teleorman pe actiuni la purtator
Actiunile la purtator, care nu includ elementele de identificare ale titularului, sunt folosite, printre altele, si in cadrul firmei de constructii Tel Drum, prezentata in presa ca fiind "patronata din umbra" de Liviu Dragnea, ipoteza negata insa repetat de acesta, potrivit sursei citate.
In urma cu doar o zi, Liviu Dragnea a declarat ca s-a interesat la "specialisti" pentru a vedea "cum e" cu actiunile la purtator iar acesti "specialisti" i-ar fi spus ca "nimeni nu poate sa aiba niste actiuni si sa le tina ascunse", deoarece acestea se pot vedea la "sedintele AGA" sau cand se repartizeaza dividentele.
"Nu poate exista in Romania ca cineva sa aiba actiuni de care institutiile statului sa nu le stie", a continuat Dragnea.
Dragnea junior controleaza mai multe firme, printre care si Ferma Salcia S.A. Acum, el a decis ca valoarea nominala a actiunile existente in firma sa fie ridicata de la doar 2,5 lei la 9.000 lei/actiune, iar actiunile nominative sa fie transformate in actiuni la purtator. Informatiile au fost publicate in Monitorul Oficial.
Ferma, cu 240 de angajati, a inregistrat in 2015 un profit de 89.265 lei la o cifra de afaceri de 39,5 milioane lei. Anul trecut, ferma a avut afaceri de 34,2 milioane lei si un profit net de 52.255 lei.
HotNews.ro a dezvaluit, in martie 2017, cum a ajuns o ferma de porci din Teleorman de la Tel Drum SA, companie cu care presedintele PSD a negat mereu ca ar avea vreo legatura, in proprietatea fiului lui Liviu Dragnea.
In aprilie 2014, Valentin Stefan Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea) a intrat in posesia a 90 % din firma Romcip SA, rebotezata anul acesta Ferma Salcia SA.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
O mai pun o data, poate v-ati luat cu minuseala si n-ati observat-o: Cum se iau dividendele la "actiunile le purtator"?
Aud?
deci o marja de profit de 0.2%. nici nu merita sa te trezesti dimineata.. cine are o firma cu sute de angajati nu traieste din banii astia.
banii se scot din firma la negru sau pe contracte de consultanta, management etc pe microintreprinderi sau pfa. vinzi 10 porci cu factura si 10 fara.. cine sta sa-i numere?
In rest, imi place limba teleormaneasca in care vorbeste Dragnea: "Nu poate exista in Romania ca cineva sa aiba actiuni de care institutiile statului sa nu le stie" Oare o fi "loat" bacu'?
In felul asta se poate privatiza toata Romania!
Daca Justitia ar functiona in Romania, Dracnea si progenitura ar fi infundat de mult ocna.
Nastase, Dan Ioan Popescu, Mazare, Hrebenciuc, Tiganusul ala cu Haas, Dragnea, Cosma & Co, toti sunt putred de bogati si rad si cu curul de voi !
2. Daca totusi este nevoie de acest tip de firme, este necesara o scimbare IMEDIATA de legislatzie astfel incat firmele cu "actiuni la purtator" sa nu poate participa la lucrari executate din bani publici. Nu mi se pare normal sa nu putem urmari pana la sursa unde se duc banii. Astept ca un partid sa propuna aceasta scumbare legislativa, din cate am inteles USR se gandeste le asa ceva.
2.sa nu poata benefica de subventii
3.sa nu poata benefica de fonduri europene
http://www.lexology.com/library/detail.aspx?g=a8e97ede-6a00-4191-b844-2bcf5ae90e9d
Si Romania are o institutie fantoma care se ocupa cu asa ceva : Oficiul pentru combaterea spalarii banilor (ONSPB) !!!
Astfel de societati trebuie sa fie excluse de la orice finantare de la stat iar cele existente trebuie sa fie transparentizate adica transformate in SA-uri normale , cu actiuni nominale , nu ce abereaza cretinii de la pnl !!
An procent Euro
2015: ~0.23% ~20.000
2016: ~0.16% ~12.000
Sunt curios ce zic actionarii acestei firma cu cifra de afaceri de 8 mil de euro, care au investit probabil ceva mai mult de un milion de euro, despre un profit ca acesta care a mers in jos. Daca sunt 10 actionari cu cote egale: rezulta ca au mers acasa in 2016 cu ~1200 Eur.
Afacerile cu procent mic de profit, fac de obicei volume enorme, si chiar daca procentul de profit e mic, dar valoarea finala profitului este mare.
Iar companiile cu cifra de afaceri mica, aplica marje de profit mai ridicate.
In general o companie care face profit sub 8% isi cam pierde interesul investitorilor.
Parca Dragnea senior se tot plangea ca multinationalele astea rele nu platesc impozite la noi si ca isi ascund profitul prin preturi de tranfer( lucru adevarat de altfel).
Dar parca si firma asta nu prea se omoara sa faca profit. o fi facand si ei ceva tranferuri????
cam cat de prost sa fii sa faci asa ceva in plin scandal cand toate reflectoarele sunt pe tine...
pe de alta parte nu exista nicio dovada care sa sustina stirea. mai mult, pe profit.ro nu apare nicaieri nimic despre "Monitorul Oficial"
http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=Ny4zODY4Mzc5MTg0NzA0RSszMA==
Societatea FERMA SALCIA SA,
Hotararea nr. 186/17.05.2017
Art.2. Conversia actiunilor nominative in actiuni la purtator.
Anuntul incepe la pag. 9 coloana 2.
Dca nu ai o metoda de cautare si folosesti editia electronica gratuita, Informatia e extrem de greu de gasit, chiar si cand stii care e ziua in care a aparut. Eu unul ma uitasem in vreo 10 sectiuni, de la 2372 in sus, fara sa gasesc nimic, si am renuntat.
Raman la parerea mea initiala, o astfel de informatie isi are locul in articol, pentru cei care vor sa verifice sursele sau sa obtina un plus de date.
(de ex.: modificarea in actiuni la purtator a fost facuta acum 2 luni, din textul articolului s-ar putea intelege ca deabia acum se face)
ia ia-l la intrebari pe johanis daca a promulgat numarul si articolu din monitor privitor la subiect.
Muahahaha ...!!!!
Monitorul Oficial Nr. 2391, partea IV-a din 10 Iulie 2017, pagina 9-10 pentru cei interesati.
http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=Ny4zODY4Mzc5MTg0NzA0RSszMA==
Transferul acestora se face fara acte notariale, fara inregistrarea la Registrul comertului.
In momentul in care cineva declara ca nu detine actiuni poate fi adevarat caci in acea secunda poate sa nu detina.... Nu se poate proba nici ca are nici ca nu are !
Prin astfel de societati pot opera netulburati ISIS, Osama bin Laden, Soros si Fantoma de la Opera ca "leapsa" nu o ia decat statul, adica noi care ii putem finanta direct , fara sa stim....