In jur de 400 de oameni au participat, duminica seara, la un nou mars de protest impotriva coruptiei, cu numele "Cod rosu la DNA", pe traseul Piata Victoriei - Piata Romana - Universitate - Piata Unirii - Ministerul Justitiei - DNA. Protestul s-a incheiat in fata sediului DNA, dupa aproximativ patru ore. Manifestantii au scandat, pe parcursul marsului, "Fara prag!", "Sustinem DNA!", "PSD ciuma rosie", DNA sa vina sa va ia!", "Iesiti din casa daca va pasa!", "Justitie, nu coruptie!" sau "DNA, noi suntem de partea ta!" In Piata Universitatii, protestatarii s-au oprit pentru a canta "Desteapta-te, romane!" Protestatarii au parcurs marsul Piata Victoriei - sediul DNA pe trotuar, nefiind lasati de catre jandarmi sa mearga pe carosabil. Oamenii s-au asezat pe jos, in mai multe intersectii, scandand "Vrem o banda" si "Jandarmeria apara hotia", potrivit News.ro. Un protestatar a fost ridicat de jandarmi, in apropierea sediului DNA, pe motiv ca barbatul devenise violent. Proteste au fost anuntate duminica seara si in Iasi, Constanta, Sibiu, Cluj, Timisoara, Arad, Oradea, Galati si Alba Iulia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ora 23:20: Protestul s-a incheiat in fata sediului DNA, dupa aproximativ patru ore.

Ora 23:10: Un protestatar a fost retinut de jandarmi. (Realitatea Tv)

Ora 22:55: Protestatarii au parcurs marsul Piata Victoriei - sediul DNA pe trotuar, nefiind lasati de catre jandarmi sa mearga pe carosabil. Oamenii s-au asezat pe jos, in mai multe intersectii, scandand "Vrem o banda" si "Jandarmeria apara hotia", scrie News.ro.

Ora 22:50: Protestatarii au ajuns la sediul DNA, unde au aplaudat si au scandat "Bravo!", "DNA, noi suntem de partea ta!", "Sustinem DNA!" si "Jos coruptia!"

Ora 22:15: Marsul continua, protestatarii se indreapta spre sediul DNA.

Ora 21:45: Protestatarii au cantat "Desteapta-te, romane!" in Piata Universitatii.

Ora 21:25: Numarul protestatarilor a crescut la aproximativ 400.

Ora 21:15: Manifestantii au ajuns in Piata Universitatii.

Ora 20:30: Protestatarii au plecat in mars din Piata Victoriei spre sediul DNA. Se scandeaza "Fara prag!" si "Sustinem DNA!"

Ora 20:25: Manifestantii scandeaza "Justitie, nu coruptie!"

Ora 20:20: In Piata Victoriei au fost aduse manechinele in zeghe de la protestele impotiva OUG 13 de la inceputul anului.

Ora 20:15: In jur de 200 de protestatari in Piata Victoriei. Oamenii scandeaza "PSD ciuma rosie".

Ora 19:50: In jur de 100 de persoane s-au adunat, pana la aceasta ora, in Piata Victoriei. Se scandeaza "DNA sa vina sa va ia!" si "Iesiti din casa daca va pasa!"

Mobilizarea pentru aceste proteste s-a facut pe pagina de Facebook a comunitatii Coruptia ucide.

Protestele anuntate duminica seara:

Bucuresti: 19:00 Piata Victoriei - 19:30 plecare in mars - 20:00 Piata Romana - 20:30 Universitate - 21:00 Piata Unirii - 21:30 Ministerul Justitiei - 22:00 DNA

Iasi: 19:00 Piata Unirii

Constanta: 19:00 Prefectura

Sibiu: 19:00 Piata Mare

Cluj: 19:00 Piata Unirii

Timisoara: 18:00 Piata Sf. Gheorghe

Arad: 19:00 Primaria

Oradea: 19:00 Piata Unirii

Galati: 19:00 Prefectura

Alba-Iulia: 19:00 Prefectura

Aproximativ 1.000 de oameni au participat, duminica trecuta, la marsul "Impreuna salvam tara de corupti", in semn de protest fata de recentele decizii ale Curtii Contitutionale, printre care si cea de a desfiinta notiunea de conflict de interese, precum si fata de impunerea unui prag pentru abuzul in serviciu si desemnarea lui Mihai Tudose ca premier. Marsul s-a desfasurat in cea mai mare parte pe ploaie, pe traseul Piata Victoriei - Piata Romana - Piata Universitatii - Parlament - Curtea Constitutionala. Proteste au avut loc duminica trecuta si in Sibiu si Iasi.