Dupa nenumarate atacuri lansate la adresa Romaniei, presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a multumit calduros, vineri, Guvernului de la Bucuresti pentru banii alocati renovarii gradinitei din satul Sadova, localitatea sa natala, relateaza portalul Unimedia.info.

Igor DodonFoto: Facebook / Igor Dodon

"Reparatia capitala a acestei gradinite a fost posibila cu suportul prietinilor si partenerilor nostri de peste Prut. Vreau sa multumesc Guvernului Romaniei, prietenilor nostri, pentru acest gest foarte frumos, pentru acest proiect social, care astazi avem cu totii posibilitatea sa redeschidem aceasta gradinita. Domnule ambasador, din partea presedintelui Republicii Moldova, din partea mea ca cetatean si bastinas al acestui sat vreau sa va multumesc pentru acest gest", a declarat Igor Dodon la ceremonia de inaugurare a gradinitei din satul Sadova.

Gradinita din Sadova a fost construita in anul 1979, insa timp de mai bine de 35 de ani aici nu mai fusesera efectuate reparatii capitale.

Ulterior, liderul de la Chisinau a scris pe pagina sa de Facebook ca, dupa ceremonia de inaugurare a gradinitei, l-a invitat pe ambasadorul roman Daniel Ionita sa viziteze casa sa parinteasca.