Douazeci de suspecti audiati de anchetatori in dosarul de proxenetism in care politistii din Arges au facut, marti, 32 de perchezitii atat in judetul Arges cat si in Bucuresti au fost arestati preventiv miercuri, anunta News.ro. Acestia sunt acuzati ca au obtinut peste un milion de euro din exploatarea sexuala a zeci de femei in state ale Uniunii Europene.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Arges, instanta de judecata a admis, miercuri dupa amiaza, propunerea anchetatorilor de arestare preventiva a 20 de persoane care au calitatea de suspecti in dosarul de proxenetism in care politistii au facut, marti, 32 de descinderi in Arges si capitala. Inculpatii pot contesta masura arestarii preventive, decizia nefiind definitiva.

In dosarul de proxenetism instrumentat de politistii argeseni 49 de persoane au fost duse, marti dupa amiaza, la sediul Politiei Curtea de Arges pentru audieri.

In urma descinderilor, politistii si procurorii au indisponibilizat, pentru a pune sub sechestru, 27 de autoturisme, 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2.000 de lire sterline si o mie de franci elvetieni, dar si 240 de grame de bijuterii.

Politistii din Arges au facut, marti dimineata, 32 de perchezitii domiciliare, in judetul Arges si municipiul Bucuresti pentru probarea activitatii infractionale a 25 de suspectate ca, in perioada 2013 - 2017, ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat sa practice prostitutia in state ale Uniunii Europene.

"Pentru indeplinirea activitatii infractionale, cei vizati creau aparenta unei relatii intime cu victimele, carora le promiteau chiar si intemeierea unei familii, profitand ulterior de vulnerabilitatea emotionala a acestora pentru a le determina sa practice prostitutia", a precizat Politia Romana.

Conform anchetatorilor, proxenetii ar fi obtinut peste un milion de euro in urma exploatarii sexuale a femeilor.