Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit miercuri ca procurorul Doru Tulus sa isi incheie activitatea la DNA si sa continue la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar Mihaela Moraru Iorga sa revina la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, anunta Agerpres.

Doru Tulus si Mihaela IorgaFoto: Captura Digi 24

UPDATE: Doru Tulus spune ca va contesta decizia de revocare

Procurorul Doru Tulus a afirmat miercuri ca va contesta decizia prin care a fost revocat din functia de procuror la DNA. Intrebat la iesirea din sediul Inspectiei Judiciare daca va contesta decizia de revocare, Doru Tulus a raspuns: "Da. Absolut", relateaza Agerpres.

Tulus s-a prezentat miercuri la sediul Inspectiei Judiciare, dupa ce a fost revocat din functia de procuror DNA. El a sesizat IJ cu privire la modul in care s-a desfasurat ancheta in cazul sau.

"Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie - nivel central, a procurorului Doru Florin Tulus, incepand cu data de 5 iulie, ca urmare a revocarii sale din functia de procuror la Directia Nationala Anticoruptie si revenirea acestuia la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (unitate de parchet de la care provine), incepand cu aceeasi data", potrivit deciziei Sectiei pentru procurori.

Tot miercuri, Sectia a decis incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie - nivel central, a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, incepand cu data de 5 iulie, ca urmare a revocarii sale din functia de procuror la Directia Nationala Anticoruptie si revenirea acesteia la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau - unitate de parchet de la care provine, incepand cu aceeasi data.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat marti aviz pozitiv pentru revocarea din functie a procurorilor DNA Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga.

"In sedinta din data de 4 iulie 2017, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului-sef al DNA privind avizarea revocarii domnului procuror Tulus Doru Florin si a doamnei procuror Iorga Moraru Mihaiela din functia de procuror la Directia Nationala Anticoruptie", informa CSM printr-un comunicat.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul ca aceasta nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-sef al sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din functia de procuror al DNA a lui Doru Florin Tulus "pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".